banner113

Mardin-Rize arasında uzanan gönül köprüsü devam ediyor

Mardin Kızıltepe Çaykur Rize Spor Taraftarlar Derneği iki şehir arasında köprü oldu...

Mardin-Rize arasında uzanan gönül köprüsü devam ediyor

Mardin Çaykur Rizespor Derneği Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki bulunan tek Rizespor Derneği olarak iki şehir arasında dostluk köprüsü görevini sürdürüyor.

Yaklaşık 3 yıldır Rize ve Mardin arasında sosyal, kültürel ve sportif alanda iletişim ve dostluk köprüsü görevini sürdüren Mardin Kızıltepe Çaykur Rize Spor Taraftarlar Derneği başkanı Harun Çınar, iki şehir ve iki bölge arasındaki yakınlaşmayı yükseltip sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ülkenin birliği ve bütünlüğü için kardeşlik projelerinin önemine ve katkısına değinen Mardin Kızıltepe Çaykur Rize Spor  Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük önem verdiği kardeşlik projeleri ve gönül köprüleri organizasyonlarına bizlerde dernek olarak 3 yıldır katkı vermeye çalışıyoruz. Bu noktada çok büyük emekleri ve gayretleri olan başta  kardeşlik projeleri koordinatörü gazeteci abimiz Ahmet Külekçi başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Ahmet başkanımızın 2013 yılında Mardin’den başlattığı kardeşlik projeleri dalga-dalga yayılmaya devam ediyor. Onun emeklerine ve gayretlerine bizler şahidiz. Kendisi de zaten fahri Mardin hemşerisidir” dedi.

BİR TARAFTA HALAY BİR TARAFTA HORON

Mardin’den Rize’ye dostluk ve kardeşlik köprüsü karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Çınar “Rize’de çok kıymetli büyüklerimiz sağ-olsun bizleri destekliyor ve sahipleniyorlar. Çay-Kur Rizespor’a olan desteğimiz sonuna kadar her şart altında devam edecektir” ifadelerini kullanan ve Mardin Kızıltepe’de bütün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen derneği ayakta tutmak ve yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten başkan Çınar şunları söyledi:

“Biz bir tarafta horon bir tarafta halay çeken aynı geminin evlatlarıyız. Farklı kültürlerimiz bizim zenginliklerimizdir. Önemli olan önyargıları kırmak ve bir-birimizi daha iyi anlamaktır. Bize sadece spor derneği değil kardeşliğimizi pekiştirmek için yola çıkmış bir derneğiz. Bu yolda yürümeye de kararlıyız”

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 20:59

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER