Kızıltepe Stadyum ihalesi sonuçlandı!

Kızıltepe ilçesinde futbol kulüplerinin ve sporseverlerin 3 yıldır yapılmasını bekledikleri Kızıltepe stadı tribünlerinin ihalesi sonuçlandı.

Kızıltepe Stadyum ihalesi sonuçlandı!

Geçtiğimiz günlerde Kızıltepe ilçe stadyumuna 2.000 kişilik tribün, aydınlatma sistemi ve çevre düzenlemesinin yapılması ile ilgili ihale dosyası EKAP’a yüklenmesinin ardından bugün yapılan ihale sonuçlandı. Kılavuz İnşaatın kazandığı ihaleye göre tribünlerin 90 günde tamamlanacek.

Kızıltepe tribünlerinin modernleştirilmesi amacıyla 3 yıl önce yıkılan tribünün ihalesi bugün 4 firmanın iştiraki ile yapıldı. Eylül ayının başında ihale dosyası EKAP’a yüklenen ve ihale tarihi 3 Ekim olarak açıklanan Kızıltepe ilçe stadyumuna 2.000 kişilik tribün, aydınlatma sistemi ve çevre düzenlemesinin yapılması ile ilgili açılan ihaleye katılan 4 firma arasında ihaleyi Kılavuz İnşaat verdiği 46.875.000,00 teklif ile kazandı.

Her hangi bir itiraz durumu olmaması durumunda İhalenin 3 gün sonra resmiyet kazanması beklenirken İhale şartlarına göre tribün yapımı 90 günde tamamlanması bekleniyor.

Kızıltepe şehir stadı tribünlerinin daha modernize edilmesi amacıyla yıkılmasının ardından yaklaşık 3 yıllık süreçte yapılamayan tribünlerin ihalesinin yapılması için bakan ve bakan yardımcıları nezdinde girişimlerde bulunan Mardin Milletvekili Faruk Kılıç yaptığı girişimler sonucunda Spor Toto ile Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalanmasının ardından Milletvekili Kılıç 11 Eylül 2024 tarihinde yaptığı paylaşımda, “KIZILTEPE İLÇEMİZDE 2000 KİŞİLİK TRİBÜN, AYDINLATMA SİSTEMİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİNİN YAPILMASI İŞİ HAKKINDA.İşin ihale dosyası EKAP’a yüklenmiş olup 03.10.2024 tarihinde ihalesi yapılacaktır. İlçemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer vermişti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 45 yıllık mevcut Şehir Stadyumunun tribünlerinin daha modern bir spor tesisi yapılması amacıyla 2021 yılında yıkılmasından sonra piyasada yaşanan fiyat artışlarını sebep gösteren yüklenici firmanın inşaata başlamadan işi bırakması üzerine açılan bir kaç ihaleye katılan olmaması üzerine geçen 3 yıllık süreçte yenisinin yapılmaması kamuoyunda ve spor çevresinde tepkilere neden olmuştu.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER