Mardin Ak Parti , 5.Siyaset Akademisine hazırlanıyor.

Mardin, Siyaset Akademisi 5’e hazırlanıyor. Daha önce dört kez organize edilen Siyaset Akademisi’nin 5.cisi Aralık ayının ilk haftası yapılacak. Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim FİDE, Yerel Seçimler yaklaştığından dolayı Siyaset Akademisi 5.cisi "Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler Programı-1" olacağını söyledi.

Mardin Ak Parti , 5.Siyaset Akademisine hazırlanıyor.

Siyaset Akademilerinin Türkiye genelinde her kesimden büyük ilgi gördüğünü ve başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten İl Başkanı Fide,

Sayın Başbakanımızın “Siyaset Yerelde Başlar” felsefesinden yola çıkılarak başlatılan bu programla; yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınlarımızın katılım düzeylerini arttırmak hedeflenmiştir.

İl Başkanı İbrahim FİDE, Aralık ayında başlayacak yeni eğitim dönemi hakkında şunları söyledi: “Siyaset Akademisi, bir parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte, parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve sosyal paylaşım faaliyetidir. Amacımız, geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireylere hem siyasal hem sosyal, hem de kültürel alanlarda daha etkin bir donanım kazandırmaktır.

Katılımcılar, bu eğitim döneminde önemli siyasetçi ve akademisyenleri dinleyip mevcut donanımlarını ve bilgi düzeylerini geliştirme fırsatı bulacaklardır. Programda teorik ve güncel konulara dönük derslerin yanı sıra kişisel gelişim, deneyim paylaşımı dersleri de olacaktır. Program sonunda yapılacak sınavda, katılımcılardan başarılı olanlara başarı sertifikası verilecektir. Siyaset Akademisi'ne AK Parti mensupları dışında gerek siyasi olmayanlar veya gerekse 657 sayılı devlet memurları ile başka partilerde siyaset yapanlar da katılabilecek.”

01 Aralık 2012 tarihinde Başlayacak olan eğitim cumartesi günleri 12.00 - 16.30 saatleri arası Mardin Öğretmenevinde yapılacağı ve 8 hafta sürecek olan eğitim programında sayın Bakanlarımız, Sayın Genel Başkan Yardımcılarımız, Akademisyenler ve kişisel gelişim uzmanları ders verecek. Katılımcılar; AK Parti Mardin İl Başkanlığı sekretaryasına kayıt için, kayıt kabul formu, Kimlik fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğrafla birlikte müracaat edebilirler.” Kayıtlar en son 26 Kasım 2012 tarihinde son bulacaktır.

Akademi sonunda sınav birincisi olanın ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağını sözlerine ekleyen İl Başkanı Fide, Önceki Siyaset Akademilerinde olduğu gibi Siyaset Akademisi 5’e de Mardinlilerin yoğun bir ilgi göstereceğini ümit ediyorum ve partili partisiz herkesi bu programa davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2012, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER