Mardin`de `Tarım ve Gıda Fuarı` düzenleniyor

Mardin`de 8-11 Mayıs tarihleri arasında ilk kez "Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı" düzenlenecek.

Mardin`de `Tarım ve Gıda Fuarı` düzenleniyor
Son zamanlarda turizm ile ön plana çıkan Mardin’de ilkler yaşanıyor. Zümrüt Fuarcılık organizasyonuyla Mardin’de 8-11 Mayıs tarihleri arasından ilk kez “Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı” düzenlenecek.

Mova Park Fuar Alanı’nda yapılacak fuara 15 ülkeden 250 firma ve 150 bin ziyaretçinin katılması hedefleniyor. Fuar, 11 ile 20.00 saatleri arasında halka açık olacak.

Fuarda tarım makinaları, tohum, sulama ekipmanları, gübre, ilaçlama, gıda ve gıda makinaları, bankalar, proje şirketleri, sektör ile ilgili kurum ve kuruluşlar stant açacaklar. Fuar, 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak. 

Düzenlenecek fuar ile ilgili Mardin Yay Grant Hotel’de kahvaltılı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Tarım İl Müdürü M. Salih Söğüt, Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin ticaret ve sanayi odaları başkanları, ziraat odaları başkanları, STK temsilcileri ve Zümrüt Fuarcılık yetkilileri katıldı. 

“Mardin; fırsatlar ilidir”

Mardin genelindeki topraklarının yüzde 43’ünün tarıma elverişli olduğuna ifade eden Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Bu topraklarımızın yüzde 35’i sulanabiliyor. 227 bin hektar arazinin yüzde 35’i sulanabiliyor. 2013 yılında ihracımız bir milyar dolar, bu gelecek için ümit veriyor bize. Çıvar illerimizde Gıda ve Hayvancılık fuarları yapılıyor, ama bulunduğumuz stratejik konumu nedeniyle Mardin; Şanlıurfa ve Diyarbakır’a göre kendine göre avantajları vardır. Ben öyle ümit ediyorum ki bu fuar çok etkili olacak, çok iş yapacak ve kalıcı olacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda bir pazar oluşur. Fuar, 8-11 Mayıs tarihleri arasından MovaPark alanında yapılacak. Mardin, büyük bir fırsatlar ili, inşallah her şey daha olacak.” dedi. 

Basın toplantısı soru ve öneri bölümünün ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2014, 12:09

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER