banner113

Mardin'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ıncı yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Mardin'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi
 Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlasında gerçekleştirilen törene, Vali Mahmut Demirtaş,  70.Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Gürses, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Kandemir, İl Emniyet Müdürü Vekili Muhittin İlker Emir, askeri-mülki erkân ile kamu, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

 

Tören, Şehitlik Anıtı’na Vali Mahmut Demirtaş, 70.Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili 4’üncü Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Fatih Gürses ile Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma ve İnsan Hakları Dernek Başkanı Velit Alptekin tarafından çelenklerin sunumu ile başladı.

 

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunmasının ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapılması ve Türk Bayrağı göndere çekilmesi ile devam eden törende, Vali Mahmut Demirtaş’ın Şehitlik Özel Defteri’ni imzalamasının ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından şehitler için dualar okundu.

 

Tören, Vali Demirtaş ile protokol üyelerinin şehitlikleri ziyaret etmesi ve karanfiller bırakılmasının ardından son buldu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Şakir Nuhoğlu Cami’sinde şehitler için mevlit okutuldu.

 

          Şehit Yakınlarına ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası Tevcih Edildi

 

Bir sonraki anma programı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ıncı yıldönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda devam etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Vali Demirtaş, şehit yakınlarına tevdi edilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının, aziz şehitlerin hatıralarının sonsuza dek unutulmayacağını gösteren manevi değeri yüksek bir nişanı olduğunu söyledi.

 

“Tarihi zaferlerle dolu milletimizin, her anı ayrı bir destan parçası olan Çanakkale Zaferi’nin, 106. yıl dönümünü büyük bir gururla hep birlikte kutluyor; aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz” diyen Vali Demirtaş, “Bu madalya ve beratlar, aziz şehitlerimizin canları pahasına vatanımızı, milletimizi, ay yıldızlı bayrağımızı ve şanlı devletimizi koruyup kolladıklarının ispatı ve şehit yakınlarımızın çocuklarına, torunlarına bırakacağı kutlu bir mirastır. Bizler, üç kıtanın birleştiği, sayısız medeniyetin konup göçtüğü Anadolu coğrafyasında bin yıldır yaşayan kadim bir milletiz.  Bu aziz vatan, üzerinde yaşadığımız bu topraklar, şüheda toprağıdır. Bu coğrafyada toprağı vatan kılmanın bedeli, şehitlerimizle ödenmiştir; ödenmeye de devam etmektedir. Elde bayrak, dilde tekbir, bu vatanın sahipsiz olmadığı yüz yıl önce Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nın tüm evrelerinde, Kıbrıs Barış Harekâtında, 15 Temmuz’da tüm dünyaya gösterilmiştir. Dünden bugüne değişen sadece takvim yapraklarıdır. Biliyoruz ki hakka yürüyen her bir neferimiz, aziz vatanımızın ebedi bekçisidir. Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum.” dedi.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit yakınları ile gazilere Devlet Övünç Madalyaları ve Berat takdim tören ile devam eden programda “Çanakkale” konulu sinevizyon gösterisi, şiirlerin okunması, öğrencilerinin tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve “Çanakkale” konulu fotoğraf sergisinin gezmesiyle sona erdi.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programlar, şehit ve gazi yakınlarının onuruna verilen yemekle son buldu.

 

Düzenlenen programa, Vali Mahmut Demirtaş, Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, 70.Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Gürses, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Kandemir, İl Emniyet Müdürü Vekili Muhittin İlker Emir, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2021, 10:03

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER