MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, amaçlarının dünyada Kudüs ve Venedik'ten sonra sit alanı ilan edilen üçüncü açık hava müzesi görünümündeki Mardin'i, UNESCO'nun dünya miras listesine taşıyabilmek olduğunu söyledi.
Kurucu Genel Başkan İbrahim Biter'in davetlileri 6 dilden selamlayarak başladığı konuşmasında söz konusu toplantının Mardinlilere, Mardin'e ve Türkiye'ye hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Tüm inanışların bezendiği bir yapıyla kurdukları MARDINFED'in, Mardin derneklerinin birlik ve beraberlik duygusu ile hareket edip, koltuk ve sıra kavgası olmamaksızın "Herşey Mardin için" ruhuyla birleştiğini vurgulayan İbrahim Biter, "Derneklerimizle bugün federasyon olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Birleşen derneklerimizin sayın başkanları ve değerli yöneticileri ile gönül vermiş üyelerinin bir araya gelerek hizmete başladığımız oluşumumuzda Allah yar ve yardımcımız olsun. Çoğulcu katılımcılık modeliyle gençlerimiz ve kadınlarımızla birlikte en yüksek sesle Mardin demeye hazırız." ifadesini kullandı.
ÇÖZÜM SÜRECİ
MARDİNFED'in temelinde Allah rızası, hayır duygusu, insan sevgisi yattığını, sosyal kültürel ve eğitsel alanlarda karşılıksız hizmet, toplumda yardımlaşma, dayanışma ilkesini geliştirmek amacıyla Mardin Dernekleri Federasyonu kurma ve ülkenin yararına sunma şansına eriştikleri için onur duyduklarını belirten Biter, şöyle devam etti:
"Mardin Dernekleri Federasyonu partiler üstü bir sivil toplum kuruluşudur. Bütün partilere eşit mesafede olacağız. Federasyonda siyaset yok birlik ve beraberlik var. Bizim hemşerilerimizden bütün partilere adaylıkları meclis üyelikleri muhtarlıkları milletvekillikleri ile ilgili çalışacak arkadaşlarımız olacaktır. Öncelikle nitelikli kariyerli bizleri temsil edecek memleketine ve ülkesine hizmet edecek bütün insanlara parti ayırımı yapmadan gereken desteği sağlayacağımızı ifade etmek isteriz. Federasyon olarak; yöresel derneklerimizle ulusal ve uluslararası kamu yararına hizmet eden bir sivil toplum kuruluşu olacağız. Medeniyet ve hoşgörü merkezi Mardin'de her türden etnik köken din mezhep ve siyasi görüş insanları hoşgörü içerisinde kardeşçe bir arada yaşanabildiği™ tüm Türkiye'ye hatta dünyaya duyurmak adına hepimizin üzerine büyük görevleri olduğuna inanıyorum. Bizim en büyük hedefimiz toplumsal huzur ve barıştır. Yola çıkılmış olan çözüm süreci şu dönemdeki en hayati meselemizdir. Bu nedenle davamız millet bütünlüğü davasıdır. Davamız barış içindir. Davamız gelecek nesillere bırakacağımız müreffeh huzurlu büyük Türkiye'dir."
30 MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ
Ben İbrahim Biter olarak bireysel ve içinde bulunduğum sivil toplum kuruluşlarım adına diyorum ki; ülkemize ve memleketimize hizmet etme yolunda attığımız adımlar ülkemizin bulunduğu hassas bir süreçte, ayrışıp rakip olmak değil bütünümüzle birlik olmayı başarmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milletleriyle Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve Süryani'si, Ermeni'si, Alevi'si, Laz'ı, Çerkez'iyle bölünmez bir bütün olduğuna cani gönülden inanıyoruz. Federasyonumuzun en temel amaçlarından biri de eğitim ve öğretimdir. Mardin Artuklu Üniversitesine ve üniversiteye bağlı fakülte yüksek okul ve araştırma enstitülerine bina, araç, gereç ve nitelikli öğretim elemanları ile nitelikli ve yüksek kalitede hizmet veren çağdaş bir üniversite haline getirilmesi için gerekli maddi manevi destek ve katkıları sağlamak, bunun yanı sıra olanakların el verdiği ölçüde Mardin'de kurulmuş veya kurulacak diğer eğitim kurumlarına da destek ve katkıda bulunmak öncelikli görevimiz olacaktır. Maddi yardıma muhtaç öğrencilerimize de burs imkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız. 7000 yıllık tarihi geçmişinde 30 medeniyete ev sahipliği yapan Mardin'i dünya kenti yapmak için başlatılan tarihi dönüşüm projesine çok önem veriyoruz, destekliyoruz. Dünya'da Kudüs ve Venedik'ten sonra sit alanı ilan edilen üçüncü açık hava müzesi görünümündeki kadim şehir Mardin, turizm sektörüyle ekonomik sosyal ve kültürel anlamında da değer katacaktır. Amacımız Mardin'i UNESCO'nun dünya miras listesine taşıyabilmektir.
MARDİN BİR ŞEHRİN ADI DEĞİLDİR
Mardin için tek başına "Bir tarihi kent" demenin haksızlık olacağına dikkat çeken Biter, "Mardin bir insanlık şehridir. Mardin, kültür doğumunu yapıp dünyaya yayan bir abidedir ve Mardin havasıyla suyuyla insanlarının sıcaklığıyla eşi benzeri olmayan bir nefes şehridir. Her karış toprağı güzel ve özel olan güzel ülkemin nadide çiçeğidir. Mardin ve kardelen çiçeğinin karlı dağlarında açtığı bahar topraklı bir sığınaktır. Mardin, Ayetlerdeki emrin tecelli oluşunun göstergesidir. Hani der ya Ayet'tüm insanlık bir arada'diye, işte Mardin öyle özel bir kenttir. Abdullah isminin seslendirildiği bir avluda namaz kılınırken, hemen duvarın öte yanında çan çalmaya çıkan Hanna'nın bir komşu selasında ortak göz yaşı döktükleri bir rüyanın şekle gelmiş toprağıdır. Aynı sokakta 4 lisanın seslenişlerinin yankılandığı zenginlik kuyusudur Mardin ve Mardin şairin dediği gibi anlatılmaz yaşanır bir şehirdir." dedi.
SİYASETİ DÜŞÜNMEDİM
Hemşerilerinin ve yakın çevresinin bildiği üzere uzun yıllardır başta ülke ve sonra da memleketi Mardin'e gerek sivil toplum çatısı altında gerek sosyal boyutta ve gerekse ticari yaşamda elinden gelen hizmeti yapmaya gayret ettiğini hatırlatan İbrahim Biter, bu süreç içerisinde her partiye eşit mesafe ilkesini asla bozmadığını söyledi. Yaşam gayesinin insana hizmet olduğunu belirten Biter konuşmasını "Gayelerim arasında siyasi makamda bulunmak olmamıştır ve şimdi de öyle bir talebim ve düşüncem yoktur. Bundan sonra Mardin Dernekleri Federasyonu çatısı altında halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde tamamladı.
İPEK BİTER'DEN BABASINA DESTEK
Bu arada, söz konusu genel kurul toplantısına İbrahim Biter'e destek amacıyla kızı İpek Biter de katıldı. Av.İpek Biter'in, babası İbrahim Biter'in konuşmasını videoya alırken heyecanlandığı dikkatlerden kaçmadı. Biter, kızının yanında olmasından mutlu olduğunu belirterek, "Kızımla gurur duyuyorum. Yoğun işleri arasında tatil gününü dinlenmeye, eğlenmeye ayırabilirdi. Ancak o genel kurula katılarak yanımda olmayı tercih etti, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
KİMLER KATILDI?
MARDİNFED'in 1.Olağan Genel Kurul Toplantısina katılan davetlilerden bazıları şöyle:
DSP Genel Başkanı MASUM TÜRKER, MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu, MAREV Yönetim Kuruİu Üyesi Necip İmga, MAREV Bakırköy Şube Başkanı M. Beşir Bilgin, MARVA Vakıf Başkanı Remzi Yedikardeş, Şanlıurfa Dernek Başkanı Mehmet Durak Parlakçı, Ceylanpınar Dernek Başkanı Mehmet Tapucu, Viranşehir Dernek Başkanı Necati Erol, İşmar Marketler Zinciri Y. K Üyesi Mustafa Akyürek, Ermeni Cemaati Liderlerinden Jery Hiramyan, ünlü heykeltraş Jeronimo Ressam Nevin Er, DSP Bakırköy İlçe Başkanı Yaşar Demirkol, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç, CHP Fatih Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Ataş, AK Parti Fatih Belediye Başkan Aday Adayı Barış Boyacı, İTO Meclis Üyesi Adnan Danışman, CHP Fatih Meclis Üyesi Aziz Cakabey, sanatçı Mahmut Mardinli, Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Muzaffer Tunç, Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cahit Timur, Hakkari Dernek Başkanı Şemsettin Demir, Pera Kültür Merkezi Müdürü Hüseyin Bey, Ortadoğu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadar, Gastro TV Yönetim Kurulu Başkanı Vasfi Pakman, Mercek Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Derviş Canbekli ile Mardin derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri."
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 23:18