Çözüm sürecine yönelik görüş ve öneriler masaya yatırılacağı panele, Altan Tan, Orhan Miroğlu, Abdurrrahman Kurt, Nevzat Çiçek, Ferhat Kentel, Mehmet Yavuz, Seher Akçınar, Hüseyin Şeyhanlıoğlu ve Serdar Yıldırım görüşlerini paylaşacaktır.
Panel ile ilgili bir açıklama yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yapacakları çalışmanın çözüm sürecine katkı sunmasını umut ettiklerini söyledi.
Dündar, “Son birkaç yıldır büyük ümitlerle sürdürülen barış ve çözüm sürecinin son dönemlerde içine sürüklendiği çıkmaz, toplumun farklı kesimlerinin barış talebini daha güçlü dile getirmesini zorunlu kılmaktadır. Bu süreç, sadece siyasi aktörlerin politik zeminlerde yürütebileceği bir süreç değildir. Toplumsal farkındalık ve katkılar, sürecin hem daha hızlı yürümesinde hem de daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesinde önemli dinamiklerdir. Kadim Akademi ve MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Barış Konuşmaları, Çözüm Önerileri' başlıklı bu çalışma da, toplumsal farkındalığı ve katkıyı arttırmaya yönelik bir faaliyet olarak planlanmaktadır. Çalışmanın odak noktası somut çözüm önerileri olacaktır. Sürecin taşıdığı riskler ve avantajlar ile bunların nihai çözüme dönüştürülmesinin imkânları tartışılacaktır. Çalışmanın temel amacı konuyla ilgili farklı düşüncelere rağmen barış paydasında ‘ortak bir dil' oluşmasına katkı sağlamaktır. Panele tüm halkımız davetlidir.” dedi.Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:15