Akın “Kurumumuz, 2012 yılı Nisan ayında, hizmet ağını güçlendirmek ve çeşitlendirmek üzere Mesleki yeterlilik ve yetkinliğe sahip “Mesleki Yeterlilik Sertifikalı” 2000 İş ve Meslek Danışmanını ülke genelinde göreve başlatmıştır. Bu sayı son atamalarla 4000’e tamamlanmış ve etkin bir danışmanlık sisteminin kurgulanması planlanmıştır. Mardin İl Müdürlüğü’nde ise 24 İş Ve Meslek Danışmanı görev yapmaktadır.
İl müdürlüklerinde ve hizmet merkezlerinde görev yürüten iş ve meslek danışmanlarımızın yeni görev tanımlarından önemli bir kısmını da üniversitelerle işbirliği halinde yürütülmesi öngörülen üniversite öğrencilerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri oluşturmaktadır.
Rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin etkinliği ve ulaşılabilirliği ile Kurumun tanınırlığının arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi amacıyla Üniversitede bireysel ve grup halinde öğrencilere yüz yüze danışmanlık verilebilmesini sağlamak üzere bir İŞKUR İrtibat Noktası açılması ve Kurum İş ve Meslek Danışmanlarının bu yerlerde görev alarak öğrencilere işgücü piyasası, Kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama, Avrupa birliği düzleminde iş arama ile “europass cv oluşturma” gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmasının olumlu sonuçlar sağlayacağı düşünülmüştür.
Bu kapsamda Üniversite bünyesinde, iş ve meslek danışmanları öğrencilerle bireysel görüşmeler yapmış ve iletişim ağı artırılmıştır. Ayrıca belirlenen konularda öğrencilerle fikir alış-verişinde bulunulmuştur. Bu tarihten itibaren ayda en az iki gün üniversite bünyesinde iş ve meslek danışmanları çalışmalarını yürüteceklerdir.
Üniversiteyle kurumumuz arasında işbirliği imkanları arttırılarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendileri için doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi sağlanarak, gençlerin işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunulması bizi sevindirecektir”dedi.