Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 2014 yılında proje teklif çağrısına çıktığı “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde Şırnak Belediyesi tarafından Ajans’a sunulan “Şırnak Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı” projesi Şırnak’ta yaşanan uzun süreli sokağa çıkma yasağı yüzünden uygulanamadı. Aradan geçen zamana rağmen Şırnak adına hak kaybı yaşanmaması için başarılı bulunan projehayata geçirildi. Projenin toplam bütçesi 2 Milyon 129 Bin TL olup Ajansımız tarafından bu projeye%75 oranında 1 Milyon 597 Bin TL hibe desteği sağlandı.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada projenin amacınınkentsel yaşam koşullarının ve sosyal alanların iyileştirilmesine yönelik olarak sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilerek yeşil alanların oluşturulması olduğunu belirtti. TRC3 Bölgesi’ndeki kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla Bölge’nin yaşanabilir düzeyinin artırılması olduğunu söyleyen Genel Sekreter Altındağ“Bu amaçla Şırnak il merkezinde toplam 22 Binm2 park alanı içerisinde yaklaşık 15 Bin 500m2 yeşil alan, 500m2ye yakın basketbol-voleybol alanı,500m2yi aşkın tenis kortu olmak üzere iki adet spor alanı uygulanacaktır.Ayrıca üç adet çocuk parkı,bir engelli spor alanı,bir aletli spor alanı,15 kamelya, 10 adet dairesel 3 adet kare pergola ve 50 adet bank olmak üzere çeşitli sosyal donatı alanları yapılmaktadır” dedi.
Böylece Şırnak halkının gün boyu oturabileceği, vaktini sosyal aktivitelerle geçirebileceği bir park alanı oluşturularakkent merkezinin yeşil alan ihtiyacı bir nebze olsun giderilmiş olacaktır. Proje uygulama süreciyle birlikte Şırnak halkının çevre bilincive toplumsal dayanışması da artacaktır. Kadınların sosyal hayataadapte olacakları bir sosyal yaşam alanı meydana gelecektir. Engelli vatandaşların yararlanabileceği onlara özgü bir oyun alanı ve çocukların güvenle oynayabileceğibir oyun alanı oluşturulacaktır.Gençlerin gönüllerince spor yapabileceği bir spor alanı meydana getirerekil merkezinde eksik olan kentsel sosyal donatı ihtiyaçlarının giderilmesi sonucunda şehrinyaşanabilirlik düzeyi artacaktır.
Proje, bugüne kadar kentte uygulanmış en büyük sosyal yaşam parkı özelliğini taşımakta olup, Şırnak’takentsel altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel altyapının iyileştirilmesine yönelik en büyük katkıyı sunacaktır.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 10:46