Uncu, AK Parti Mardin İl Başkanı oldu

Yaklaşık 1,5 aydır boş bulunan AK Parti Mardin İl Başkanlığına Mehmet Uncu atandı. .

Uncu, AK Parti Mardin İl Başkanı oldu

AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma’nın Haziran ayı sonlarında görevinden istifa etmesinden sonrası merakla beklenen yeni il başkanlığı görevine bugün yeni atama yapıldı. Ak Parti genel Merkezi İl başkanlığına İktisatçı Mehmet Uncu’yu atandı.

AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkanlığı’nda Bölge Koordinatörü Abdullah Ağralı koordinatörlüğünde bugün yapılan ve Bülent Gözü, Mehmet Uncu, Akif Nuhoğlu, Yılmaz Başboğa, Bekir Falay ve Av. Çelebi Araz’ın katıldığı mülakatın ardından 5 isim AK Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, bölge koordinatörü ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın huzuruna çıkarıldı. Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeden sonra AK Parti Milletvekilleri ve genel merkezin teşkilat mensuplarının teklifi ve referansı ile Mardin İl Başkanlığına İktisat Mezunu Mehmet Uncu atandı.

MEHMET UNCU ÖZGEÇMİŞİ

Mehmet Uncu 1985 yılında Mardin Artuklu ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Mardin’de Lise Eğitimini Mersin’de tamamladı. 2007 yılında ODTÜ İktisat bölümünden mezun olduktan sonra, Yüksek Lisans Eğitimine ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Jean Monnet Bursu ile Kalkınma alanında yüksek lisans eğitimini İngiltere University of East Anglia’da tamamlayan Uncu, CEDOFED bursu ile İtalya’da girişimcilik konusunda, Young Turkey-Young America bursu ile ABD’de; British Council Bursi ile London Business School’da Sürdürülebilirlik Liderliği ve Sosyal Sorumluluk eğitimi aldı.

KARİYERİ

İş hayatında sırasıyla Hacettepe Nüfus Etütleri Enstitüsü, ANKON Çevre Danışmanlık, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Dicle Kalkınma Ajansı, Uluslararası Tasarım Vakfı, Valiliğe bağlı Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’de görev alan Mehmet Uncu 2019 yılında Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen Göbeklitepe Yılı etkinliklerini koordine ederek bir yıl içinde 78 uluslararası etkinlik gerçekleştirmiştir.

PROJELERİ

2023 yılında Şanlıurfa’nın İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Dünyası Turizm Başkanti seçilmesini sağlayan Mehmet Uncu, Turizm Master Planı, Turizm İlçe Stratejileri, Göbeklitepe Ziyaretçi Yönetim Planın hazırlanması görevlerinde bulunmuştur. Mardin ile ilgili olarak TRC3 Bölgesi genç istihdamının Desteklenmesi Projesi, Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi; Dara Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi; Kasımiye Medresesi Bilim Müzesi Projesi; Mardin 1. Caddenin Yayalaştırılması; Mardin Gastonomi Merkezi ve Müzesi; Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi; Savur Dereiçi Köyünün Turizme kazandırılması Projeleri; Ilısu Barajı HES üstü GES Projesi; Mardin Lojistik Merkezi Projelerini hazırlamıştır.

Son yerel seçimde AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Erin’in danışmanlığını yürüterek Mardin’de her ilçeye 47 proje hazırlamıştı

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER