Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kadri Yıldırım’ın makamında kabul ettiği, İstanbul’un değişik üniversitelerinde eğitimini sürdüren50 kişilik üniversite öğrenci grubunun, “Türkiye’nin doğu ve batı yakası arasında sevgi ve kardeşlik temellerini atmak ve barışa katkı sağlamak amacıyla başlattığı Güneydoğu Anadolu gezisinin ikinci durağı olan MardinArtuklu Üniversitesi ’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerinde, üniversitenin faaliyetleriyle ilgili bilgi edinerek ayrıntılı notlar aldılar.
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yıldırım “Sevgi Köprüsü Platformu” öğrencilerinin mozaik yapısıyla bir arada yaşanabilirliği göstermesi ve insanları sevgi ikliminde buluşturarak, zihin algısını değiştirmeye çalışması açısından önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, akademik ve idari kadrosuyla uluslararası düzeyde yeterliliğini ispatlamış bir sosyal bilimler üniversitesi olma yolunda çok emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini ifade eden Yıldırım, öğrencilerin üniversitenin kuruluş süreci ve fiziki yapısı ile ilgili sorularını ayrıntılı şekilde cevaplandırarak Yaşayan Diller Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Rektör Yardımcısı Yıldırım, başta Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay olmak üzere,Artuklu Üniversitesi’nin seçkin bir öğretim kadrosuyla dünyadaki değişimler ve yenilikler ışığında bulunduğu şehrin birlikte yaşama modelini yerelden evrensele taşıma noktasında gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayarak:
“Bu anlamda Mardin, asırlara dayanan ve tarihi boyunca bütün farklılıkları kucaklayan sosyolojik ve kültürel yapısıyla en güzel emsali teşkil etmiştir.” dedi.
Şehre ayak basar basmaz MardinArtuklu Üniversite’nin şehirle kucaklaşan etkisini hissettiklerini belirten “Sevgi Köprüsü Platformu” kafile başkanıİbrahim Hakkı Elmas ise, gelmiş geçmiş birçok kültürü ihtiva eden Mardin’de üniversiteninakademik ve farklılıkları birleştirici vizyonunu hayranlıkla gözlemlediklerini söyledi.
“Sevgi Köprüsü Platformu” öğrencilerini tanıtan Elmas, “saygı ve sevgiyi kendisine düstur edinmiş her kesimden insanı içerisinde barındıran bir yapıya sahip” olduklarını vurguladı.
Elmas, asıl amaçlarının “doğu ve güneydoğu insanını daha yakından tanımak ve bu bölge insanına yönelik batıda oluşan önyargıların kırılmasına katkıda bulunmak” olduğu şeklinde belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;
“Cahil insanlar her türlü yönlendirmelere açık insanlardır. Ülkemiz ne yazık ki doğu ve güneydoğunun cahili. Bu yüzden medyadan öğrendiği doğu ile yıllarca amel etmektedir. “Sevgi Köprüsü Platformu” olarak, Türkiye kamuoyundaki bu cehaleti gidermeyi amaçladık. ”dedi.
Ziyaret sonunda İnsanların birbirlerini anlamak için iyi niyet içinde çaba gösterdiklerinde, toplumdaki birçok sorununun üstesinden gelineceğini tekrar hatırlatan Kadri Yıldırım, kendisine sunulan ve üzerinde “Sevgi Köprüsü Platformu” logosu bulunan plaketi kabul ederek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 15:27