Artuklu Üniversitesi Arap dünyasında görücüye çıktı

Türkiye'den 36 üniversitenin katılımıyla Yemen'in Başkenti Sana ve Aden şehirlerinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarına, Mardin Artuklu Üniversitesi damgasını vurdu.

Artuklu Üniversitesi Arap dünyasında görücüye çıktı

Yurtdışı Türkler Akraba toplulukları, YÖK, Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu ve Yunus Emre Enstitüsü’nün üst düzey katılım ve katkılarıyla Yemen Türk Büyükelçiliğinin himayesinde düzenlenen “Yemen’de Türk eğitim Fuarları Haftası”na katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Yemen ve Türk yükseköğretim yetkilileri tarafından çok büyük bir ilgi gördü.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin eğitim imkânları hakkında bilgi almak üzere üniversite standı önünde büyük bir yoğunluğun gözlendiği fuarda, Yemenli öğrenci ve akademisyenlere ayrıntılı bilgiler sunan Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aydın, Arap öğrencilerin belki de Yemen'de bulamadıkları eğitim imkânını çeşitli yöntemlerle medeniyetler şehri Mardin’de bulabileceklerini belirtti.

Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Yemen Eğitim Bakanı Abdurrezzak Yahya el-Eşvel, Teknik ve Mesleki Eğitim Bakanı Abdülhafiz el-Numan, Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Hişam Şerif, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplumlar Başkanı Kemal Yurtnaç, Muş Valisi Ali Çınar, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, TİKA Yemen Program Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, DEİK Eğitim Ekonomisi Başkanı Mustafa Aydın’ın ziyaret ettiği Mardin Artuklu Üniversitesi standı önünde konuşan Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Hişam Şerif, Mardin şehrinin farklı mimari yapısına dikkat çekerek, kısa bir süre içinde, üniversitenin bünyesine kattığı fakülte ve bölümlerle şehrin vizyonuna farklı anlamlar katacağını ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Yemen Üniversiteleri için bir rol model teşkil etmesi açısından dikkate alınması gereken bir örnek oluşturduğunu belirten Hişam Şerif,

 

 

''Eğitime yapılan yatırımlar, bir ülkenin kalkınması için yapılacak en önemli faaliyettir. Türk üniversiteleri buraya kadar gelerek modern eğitim anlayışındaki tecrübelerini bize açmıştır.'' ifadelerini kullanarak Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı çabalarından dolayı tebrik etti.

Geçtiğimiz yıl itibariyle kamuya açık başvuru imkânı sağlanan Türkiye burslarına, Yemen’den yaklaşık 1700 öğrencinin başvurduğu bilgisini veren Omay, bu sayının; Yemen’in nüfusuna oranla başvuru adediyle diğer ülkelerin çok üzerinde seyrettiğinin altını çizdi.

Mardin Artuklu Üniversitesini temsilen üst düzey katılımcı olarak “Yemen Türk Eğitim Fuarı” nda bulunan Rektör Omay, “Tarihi izlerimizin derinden hissedildiği başkent Sana’da olsun Aden’de olsun üniversitemize gösterilen bu yakın ilgi Mardin Artuklu Üniversitesi’nin son dönemlerde akademik ve bilimsel alanlarda yaptığı atılımların, ülke sınırları dışına taştığının bir göstergesidir.” dedi.

Sana'a Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi arasında üniversitelerarası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen bir “işbirliği protokolü” imzaladıkları bilgisini de veren Prof. Dr. Omay, Mardin Artuklu Üniversitesi ile Yemen Üniversiteleri arasında bilimsel alanlarda işbirliği ve kapsamlı danışmaları geliştirmek üzere kurumsal bir çerçevenin sağlandığını ve önümüzdeki dönemlerde akademik anlamda ilişkilerin daha da genişleyip derinleşeceğine inandığını ifade etti.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2013, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER