Mardin 2. Uluslararası Film Festivaline Hazır!

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mardin Uluslararası Film Festivali’nde hazırlıklar tamamlandı.

Mardin 2. Uluslararası Film Festivaline Hazır!

Belgesel gösterimleri, sinema filmleri, söyleşi ve standap gösterileriyle Mardinli sanatseverlere sanatla dolu günler yaşatacak olan festivalin Kurucu koordinatörlüğünü Mardinli tanınmış yapımcı Zeki Sincar yapıyor.

Binlerce yıllık geçmişiyle uygarlıkların beşiği sayılan Mardin, 5-7 Haziran 2024 tarihleri arasında 2. Uluslararası Film Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festival, dünya çapında nitelikli yapımları ve zengin etkinlikleriyle dolu dolu bir hafta vadediyor.

Festival 5 Haziran Çarşamba günü perdelerini açacak

Binlerce yıllık geçmişiyle dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve uygarlıkların beşiği sayılan Mardin, şimdi de yeni bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mezopotamya Sinemacılar Kültür Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen 2. Mardin Uluslararası Film Festivali, festival kurucusu Zeki Sincar başkanlığında bu yıl 5-7 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, 5 Haziran Çarşamba günü perdelerini açarak sinemaseverlere ve Mardinlilere merhaba diyecek.

Tarihi Şehirden Sinemaseverlere Davet

Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturacak olan Mardin Uluslararası Film Festivali, sadece filmlerle değil, etkinlikleriyle de dolu dolu bir hafta yaşatacak. Ülkenin dört bir yanından katılımların olacağı festivalin açılışında, Festival onursal başkanı yazar Orhan Miroğlu’nun söyleşisi, TRT ile Matiate yapımın üstelediği Sesler ve Yüzler, Diyarbakır Anneleri Filmin gösterimiyle Wilma Elles’in sunuculuğunda gerçekleşecek etkinlikler yer alacak.

Sunuculuğunu Nefise Karatay üstlenecek

Festivalin 2. Gününde ise Ünlü Oyuncu Ufuk Özkan’ın Halka Açık ücretsiz şekilde Tiyatro gösterimi yer alırken; Siyaset, iş ve sanat dünyasından pek çok tanınmış ismin katılacak. Festivalin 3. ve son gününde ise kapanış etkinliğinin sunuculuğunu Nefise Karatay üstlenecek, Oyuncu Metin Yıldızın stendap gösterisi ile devam edecek. Medya Sponsorluğunu Kral Fm Radyo TV’nin Üstlendiği Etkinlikte Sinema Film Söyleşileri Halkın Katılımlarıyla Mardin Doğa Kolejinde Gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ünlü isimler Mardinlilerle buluşacak!

Festivalde Ali Sürmeli, Burçin Bildik, Şahin Kendirci, Metin Yıldız, Erkan Çelik, Adnan Koç, Sultan Sarohan, Çiğdem Tunç, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Esra Sönmezer, Burak Tamdoğan ve Murat Tatlı gibi ünlü isimler de yer alacak. Jüride ise ünlü yönetmen Alper Mestçi, Tümay Özokur, İlker Savaşkurt ve Buğra Kekik bulunacak.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER