Kızıltepe'de Sahte Dolar ve Esrar Operasyonu

Kızıltepe'de yapılan 2 ayrı operasyonda 99 adet sahte dolar ve 1.312 gram kubar esrar ele geçirildi. 3 kişi tutuklandı.

Kızıltepe'de Sahte Dolar ve Esrar Operasyonu

Kızıltepe’de yapılan 2 ayrı operasyonda sahte Dolar ve esrar ele geçirildi. Olay ile ilgili 6 kişi gözaltına alınırken 3’ü tutuklandı.

Mardin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan Basın Açıklamasında;

“Mardin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Kızıltepe KOM Grup Amirliği görevlilerince, Kızıltepe ilçesinde 5607 SKM konularına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Kızıltepe ilçesinde uyuşturucu madde ve sahte para olduğu yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine durdurulan şüpheli araç üzerinde yapılan aramada çeşitli seri numaralarda 99 adet (Toplam 9900$) sahte ABD Doları ve 12 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Araç sürücüsü H.G., araçta bulunan E.A., C.G. ve yabancı uyruklu A. H. isimli şahıslar yakalanarak “piyasaya sahte para sürmek ve uyuşturucu madde bulundurmak” suçlarından adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilmişler. Söz konusu şahıslardan H.G. ve yabancı uyruklu A.H. tutuklanarak Mardin E Tipi kapalı cezaevi müdürlüğüne teslim edilmişlerdir.

Ayrıca; Kızıltepe ilçesi tepebaşı mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan A.D. ve Ö.D. isimli şahıslardan; Ö.D. isimli şahsın elinde bulunan poşette yapılan kontrolde 1.300 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Söz konusu şahıslar TCK 188/3 suçundan hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte adli mercilere sevk edilmiş ve yapılan işlemler neticesinde; A.D. isimli şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Ö.D. isimli şahıs ise tutuklanarak Mardin E tipi kapalı cezaevi müdürlüğüne teslim edilmiştir.” Ayrıntılarına yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2012, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER