İkinci Yüksek Lisans diplomasını alan Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan’ın Yüksek Lisans bitirme Tezinin 9 sayfası Makale tarzında Hacettepe Üniversitesi Öğrt. Gör. Prof. Dr. Şefika Şule ERÇETİN tarafından İngilizceye çevrilerek ÇEK CUMHURİYETİ başkentinde yayınlanmıştır.
Tezinin Uluslararası akademik çevrelerce beğenilmesi ve yabancı bir dile çevrilmesini kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Saruhan önümüzdeki hedefi toprak konusunda doktora yapmak olduğunu söyledi.
Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk SARUHAN Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Bölümü bitirme projesi olan TÜRKİYE'DE KENT VİZYONU VE MİSYONU: MARDİN KENTİ ÖRNEĞİ konusunu işlemiş ve bitirme ödevi danışman hocası Hacettepe Üniversitesi Öğrt. Gör. Prof. Dr. Şefika Şule ERÇETİN tarafından çok başarılı bulunarak Çek Cumhuriyeti başkenti Prag’ta 9 sayfa halinde makale şeklinde yayınlanmıştır. Saruhan;
Mardin’in vizyonu, tarihi geçmişi, akademik değerleri, kültür ve uygarlık birikimleri, yapısal özellikleri, farklılıkları ile ulusal ve uluslararası toplumların önde gelen ve öncelikli dünya kenti olma yolunda ilerleyeceği konusuna vurgu yaparken
Kentin Misyonu ise, Mardin’i etik ve akademik standartlara ulaştırmak, yapısal özellikleriyle sürekli, yenilikçi değerleri ve kazanımları araştırmak, kültürler arası bilincin verildiği, sevgi ve kardeşliğin ilke edinildiği, tarihi misyonlu bir kent olarak tanımak ve tanıtmak amacına yönelik bir çalışma yapmıştır.
Tapu Müdürü Haluk SARUHAN varılan sonuçların kentin sahip olduğu tarihi, kültürel, coğrafi konumu, turizm potansiyeline uygun çağdaş kent vizyon ve misyonuna uygun bir yapının olmadığı sonucuna varılmıştır.
Tapu Müdürü Haluk SARUHAN bu çalışmada iki binli yıllardan bu yana ekonomik ve eğitim alt yapısının iyileştirilmesine çalışıldığı, kent üniversitesinin önemli bir işlev göreceğinden hareketle, 21. yüzyıl kent kültürüne uygun vizyon ve misyonunu oluşturulabileceği söylenebilir.
Tapu Müdürü Haluk SARUHAN bu çalışmada Tarihi doku üzerine yapılan yıkımına karar verilen 700 adet binanın yıkımına başlanması ve Kentsel dönüşüm projesi kapsamına yine tarihi doku üzerine yapılmış 2500 adet binanın kamulaştırma işleminden sonra doğal tarihi dokularına kavuşturulması için çalışmaların hızlandırılması halinde UNESCO Dünya mirası listesine alınan Mardinimizin toledodan sonra Dünyanın en büyük Dünya açık hava müzesine dönüşeceğini belirtmiştir.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 02:39