banner113

Kaymakam Çam, Can Kurtaran İmamı Ödüllendirdi

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, heimlich manevrası yaparak ailesi ile alışveriş yapan çocuğun hayatını kurtaran İmam Emrullah Anuştekin’i makamında ağırladı.

Kaymakam Çam, Can Kurtaran İmamı Ödüllendirdi
 

İmam Emrullah Anuştekin gittiği markette ailesi ile birlikte alışverişe gelen bir çocuğun soluk borusuna şeker kaçtığını görünce çocuğa orada müdahale etti. Nefes alamayan çocuğu kucağına alan  Anuştekin, çocuğun baş kısmını yere doğru uzatıp göğüs kısmına baskı yaparak heimlich manevrası uyguladı. Doğru zamanda yaptığı doğru manevra sayesinde çocuğun hayatını kurtaran Anuştekin’in görüntülerini haberlerde gören Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam da makamında ağırlayarak kendisini ödüllendirdi.

 

Küçük çocuğun yaşam bulmasına vesile olan Anuştekin’i başarı belgesi ile ödüllendiren Çam, kendisini duyarlı davranışından dolayı takdir etti. Çam, "Saniyelerle yarışıp müdahale ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Çocuğumuzu hayata döndüren ilk yardım uygulaması bizi ziyadesiyle mutlu etti.  Bu tarz hususlarla ilk yardımı bilmek ayrı, soğukkanlılıkla uygulamak ayrı öneme sahip.Hepimizin başına gelebilir bir olay bu yüzden örnek davranışınızınla bir kez daha ilk yardımın önemini yansıtmış oldunuz. Bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle” sözlerini tamamladı.

Çam’dan başarı belgesini alan Anuştekin: “İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimize çok teşekkür ediyorum. Daha önce heimlich manevrasını bildiğim için hemen müdahale bulundum. Kuran-ı Kerim de geçen bir ayette yer aldığı gibi bir insanı kurtarmak bütün insanları kurtarmak gibidir. Dinin ve insanlığın gereğini yaptım ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2021, 22:27

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER