Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın destek ve katılımı ile ilçemizde fidan dikme seferberliği başlatıldı.

Bin Fidan Toprakla Buluştu
 

Bol oksijenli ve daha yeşil bir ilçeye sahip olmak adına Muhammet Fatih Safitürk Parkı’nda, Kızıltepe Belediyesi ve esnaflar tarafından başlatılan Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam'ın katılımı ile fidan dikme programı gerçekleştirildi.  Esnaflar arası meydan okuyarak 37 firmadan toplanılan bin narenciye fidanı geleceğe nefes olmak için toprakla buluştu.

 ‘Alan Kızıltepe Belediyesinden Fidan Bizden’ sloganıyla gerçekleşen fidan dikme seferberliğine katılan Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam vatandaşlarla birlikte fidan dikti. Dikilen fidanlara ilk can suyu verilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Kızıltepe’de yeni yeşil alanlar oluşturalım istedik diyen Çam: “ Bugünde yaklaşık bin fidanı toprakla buluşturduk.  Özellikle ağaç dikerken üzerinde durduğumuz nokta çevreye güzel kokular veren meyveleri olan herkesin baktığında zevk alabileceği bir ortam oluşmasını istedik.  Bu yüzden narenciye ağaçlarını tercih ettik. Bu narenciye ağaçları içerisinde portakal, kayısı, kiraz, şeftali, limon, mandalina, badem, kırmızı erik ve can erik olmak üzere 10 çeşit fidan yer almakta” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 10:08

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER