AYDOĞAN: Sertaç Bucak Ve Bayram Bozyeli Çözüm Toplantısında Suskun Ve Talepsiz Kalmaları Demokrat Halkımızı Hayal Kırıklığına Uğratmıştır.

Barış Aktivisti Aydoğan Ankarada Yapılan Doğu Güneydoğu Stk Toplantisinda Açıklamalarından Dolayı Sertaç Bucak Ve Bayram Bozyeli Eleştirdi.

AYDOĞAN: Sertaç Bucak Ve Bayram Bozyeli Çözüm Toplantısında Suskun Ve Talepsiz Kalmaları Demokrat Halkımızı Hayal Kırıklığına Uğratmıştır.


Barış aktivisti ve MGC Başkanı Cemil Aydoğan Ankara da yapılan STK toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı Aydoğan yaptığı yazılı açıklamadan şunları kaydetti: " Başbakan sayın Davutoğlu başkanlığında yapılan STK toplantısında ateşkese evet ancak halkların demokratik talepleri hiçbir şekilde tartışılmayan böylesi bir toplantının zayıf bir propagandadan öteye gidemeyeceğini  söyledi. Bu toplantıların yabancısı olmadığını açıklayan Aydoğan toplantıya katılan STK temsilcilerini pek fazla önemsemiyorum .Çünkü bu şahsiyetlerin Kürt halkı içinde talepler barış ve çözümle ilgili icraatları pek olmamıştır. Olsa da bu halk tarafından pek bilinmemektedir.Ancak sayın Bucak ve sayın Bozyel Kürt halkının federasyon dahil olmak üzere tüm demokratik hakları savunan siyasi partilerin genel başkanlıklarından geldikleri için halkımızın karşısında bir anlamda sorumlu olan şahsiyetlerdir. "dedi

 

Aydoğan açıklamasını devamında ise  şunları  kaydetti.”Merak ediyorum bu şahsiyetlerin dünya genelinde Kürt halkı içinde silahlı mücadeleyi veren benzeri olarak özerk federasyon ve bağımsızlık mücadelelerini hiç mi duymadılar yakın tarihlere kadar devam eden İRA BASK VE AFRİKA’nın mücadele şartlarından hiç mi haberdar olmadılar yanlış anlaşılmasın bu şartlarda ülkemizde hiç bir hak verilmese bile ben bir karıncanın bile yara almasını istemem ve silahların bir an önce susmasını istiyorum. Ancak sayın başbakanın olduğu bir çözüm toplantısında bu halkların tüm demokratik ve haklı talepleri mutlaka gündeme getirilmesi gerekiyordu. En azından insan hakları beyannamesinde yer alan anadilde eğitim kimlik ve kültürel hakların tartışılması gerekiyordu. Böylesi bir toplantıya isim koymak da zordur. bu toplantıların olası bir erken seçimden de sayın Davutoğluna bir katkısı olmayacaktır. Çünkü halk kendisi için doğruları söyleyen insanlara itibar etmektedir. .Bu iki siyasetçi arkadaşlarımızın çözüm toplantısında suskun ve talepsiz kalmaları demokrat halkımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. Siyasi olarak halklarımızın bu demokratik talepleri gündeme getirilmedi ise kendilerine saygı duyduğum sayın Serhat Bucak ve Bayram Bozyelini ihmalkarlık veya bilmeyerek bıraktıkları siyasi boşluklara bağlıyorum”dedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 20:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER