Mardin'in ve Artuklu İlçesinin ekonomik ve sosyal durumunun incelendiği toplantıya Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik de misafir olarak katılırken, toplantıya Artuklu Tarım Gıda ve hayvancılık müdür vekilli Hüseyin Kahraman, Artuklu Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ile Artuklu Müftü Vekilli Masum Taşçı ve Ulucami İmamı Süleyman Demir de iştirak ettiler.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ,Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu'na “Dost Meclisi’ne katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Dündar, Derik ilçesi ile ilçelerde düzenlemeye başladıkları “Dost Meclisi” toplantısını Artuklu ilçesiyle birlikte bugüne kadar toplam 6 ilçede gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, söz konusu etkinliğin yıl içerisinde bütün ilçelerde gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.
"ARTUKLU ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİ"
MÜSİAD gibi Türkiye’de ekonominin lokomotifi konumunda olan bir kurumun Dost Meclisi Toplantısına katılıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, “Dost Meclisi’nin isminin çok kapsayıcı ve güzel bir isimdir. Uzun yıllardır ihtiyacını duyduğumuz ilişkileri de özetleyen toplantıyı sizler uzun yıllardır yapıyorsunuz. Çeyrek asırdır ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan MÜSİAD’ın çalışmalarını önemsiyorum ve şahsım adına da böyle bir toplantıda bulunuyor olmaktan son derece de mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.
Artuklu İlçesinin Mardin’in Büyükşehir olmasıyla birlikte Merkez ilçe olarak 8 ay önce kurulduğuna işaret eden Kaymakam Karataşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Artuklu İlçemiz, 148 Bin Nüfus köy statüsünün de ortadan kalkmasıyla artık 91 mahallemize hizmet vermektedir. Artuklu ilçemizin Türkiye ve Dünya’da öne çıkan tarafı ise Tarih Kültür ve Turizm’in kaynaştığı bir coğrafyadan oluşmasıdır. Dolayısıyla bu coğrafya bizim en kıymetli yanımızı oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu güçlü yanlarımızı aslında bizim her tarafa anlatmamız gerekiyor. Artuklu’da göreve başlarken sosyal argümanları kullanarak sahaya girmeye çalıştık. Dolayısıyla biz sahada garip gurebayla da yetim çocuklarımızla da bir araya geliyor ve benzer dost meclislerini sadece bu seçkin topluluktaki iş adamlarımızla değil, yetimlerimizle de, yaşlılarımızla da yapıyoruz. İş yükümüz biraz ağır ancak biz bu yoğunluktan asla şikayetçi değiliz. Yüzlerce camisi, yüzlerce okulu, binlerce personeli olan bir alandan söz ediyoruz. Onun için bu süreçte Artuklu olarak başlangıç olmasına karşın önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum ve bu konuda teşekkürü hak ettiğine inandığım kurum müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”dedi.
Dost meclisine misafir olarak katılan Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik MÜSİAD ‘ın bu güzel organizasyonunda bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür toplantıların kamu ve iş alemini kaynaştırmada önemli rol oynadığını söyledi.
Dost meclisinde söz alan Artuklu Tarım Gıda ve Hayvancılık Vekilli Hüseyin Kahraman, İlçemizde gıda hijyeni ve satış koşulları konusunda yatırımcılara bilgi verdi. Kahraman tarımsal üretimde son dönemlerde karşılaşılan elektirik sorunu ve ÇKS kayıt sisteminden kaynaklanan sorunla hakkında da konuştu. ÇKS kayıtlarında tarım bakanlığı hukuk müşavirliğinin görüşünü baz almak durumunda olduklarını dile getirdi.
Artuklu İlçe Milli eğitim Müdürü Şeymus Sümer de İlçenin eğitim durumunu anlatarak, Artuklu ‘nun eğitim de Mardin birincisi ve Türkiye ortalaması üstünde bir seyir izlediğine dikkat çekti.
Artuklu Müftü Vekilli Masum Taşçı ise Mardin de inanç turizmin önemine değinerek , daha kaliteli bir hizmet sunulabilmesi için vicdan çerçevesinde turizm çalışmalarının ve müşteriye yaklaşımın önemli olduğunu dile getirdi.
"KALE RESTOARASYONU HIZLANDIRILMALI”
MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar Mardin'in 7 bin yıllık geçmişi ile devasa bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.
Dündar "Mardin ve özelikle Artuklu ilçemiz Mardin Turizmin de başat rol oynamaktadır. Çözüm süreci ile beraber şehrimizi Ziyaret eden turist sayısı yıldan yıla artış göstermektedir. 2014 yıllı turizm sezonu otel doluluğu acısından işletmelerimizi memnun edecek seviyede gerçekleşmektedir. Tarihi Dönüşüm Projesinin bir an önce tamamlanması, Mardin kalesinin restorasyon çalışmalarına hız verilmesi ve birinci caddenin trafik sorununun çözülmesi en büyük beklentimizdir. Daha fazla ziyaretçi alabilmemiz için esnafımızın daha profesyonel gayret içinde olması ve tur şirketlerinin Mardin'e daha fazla ilgi göstermesi için yetkililerimizin daha fazla çaba göstermelerini bekliyoruz. Turizm potansiyelinin arttırılması, Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum kuruluşlarının topyekun ve dayanışmalı çalışması ile mümkündür." diye konuştu.
“DEDAŞ SORUNU ÜRETİMİ ETKİLİYOR”
Dündar; Mardin ekonomisinin tarım, turizm, sanayi, lojistik ve inşaat sektörlerinin eş güdümlü şekilde geliştirilmesine ve güçlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi. "Dört milyona yakın tarımsal arazi potansiyeli olan il tarımımızın arazi varlığının önemli bir kısmı Artuklu da bulunmaktadır. Özelikle tarla tarımında son dönemde enerji konusu üretme büyük engel teşkil etmektedir. DEDAŞ'IN çiftçi ile karşı karşıya kalması ve firmanın elektrik politikalarının üretime olumsuz katkı sunuyor olması en büyük handikabımız olmuştur. Bu konuda Enerji, Tarım ve Maliye Bakanlıklarının, GAP sulaması başlayana kadar Mardin çiftçisine enerji konusunda özel sübvansiyonları devreye koyması kaçınılmaz bir hal almıştır.Mardinlife.com
Mardin'in Sanayisi son yıllarda bir milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin ender sanayilerinden biri olmuştur. İkinci OSB'nin bir an önce faaliyete geçmesi ve yatırımların çeşitlenerek artırılması en büyük beklentimizdir. Gecen hafta MÜSİAD Mardin Şubesi olarak Irak'a düzenlediğimiz iş gezisinde üyelerimizin Irak pazarına daha fazla entegrasyon sağlaması için çalışmalar başlattık. Ondan önce Almanya Berlin'e ve Fas'ın Marakeş Şehirlerine MÜSİAD Mardin olarak,bu yıl içerisinde iş gezileri düzenledik. Bu tür gezileri ihracat pazarlarımızın artırılması anlamında önemli buluyoruz. Lojistik sektörünün güçlendirilmesi için firmalarımızın daha kurumsal ve modern hale getirilmesi ve bağlantı yollarımızın güçlendirilmesi önemli olacaktır." dedi.
Mardin deki inşaat sektörünün son aylarda bir durağanlık yaşadığını ve bu durumun geçici bir durum olmasını umut ettiklerini dile getiren Dündar, kentsel dönüşümle beraber inşaat sektörünün uzun bir süre iş kapısı olmaya devam edeceğini söyledi.
Daha modern bir Artuklu için kentsel dönüşümle beraber,modern imar planlarının yürürlüğe girmesini beklediklerini dile getirdi.
Toplantıya misafir olarak katılan Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik , MÜSİAD ‘Dost Meclisi’nin bir sonraki toplantısının Mazıdağı ilçesinde düzenlenmesi için Başkan Mehmet .Ali Dündar’a davette bulundu. Soru- cevap şeklinde devam eden Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 11:40
MÜSİAD MARDİN DOST MECLİSİ ARTUKLUDA TOPLANDI
Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu ile İlçede görev yapan kamu Kurum Müdürleri’nin hazır bulunduğu ve MÜSİAD üyesi Fatih Eroktay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Vaha tesislerinde gerçekleştirildi.
1
Mardin'de Atletizm’ de Türkiye İkinciliği
2
Devlet Bahçeli'den Abdullah Gül'e: 'Çatı adayımız...
3
3 Bakanlıkta Kritik Atamalar
4
Kızıltepe'de Çiftçiler yüksek elektrik faturalara...
5
Kızıltepe'de lise öğrencisi 3 gündür kayıp
6
Demirtaş kaçırılan çocukların aileleri ile görüştü...
7
Temiz Bir Çevre Temiz Bir Kızıltepe
8
DEDAŞ'dan Tarımsal Sulamada Elektrik Borcuna %75...
9
Milli Eğitim Bakanı'ndan öğretmenlere atama müjdesi
10
Ermiş Vali Cengiz’in Hizmetlerini Anlattı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
SAYFALARTüm Sayfalar