Eğitim ve Öğretimde ‘Etik’ denilince akla gelen ilk isimlerden…
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER, Twitter’dan şu duyuruyu yaptı:
“ Türkiye'de ETİK denince akla gelen ilk isimlerden Prof. Dr. İnayet AYDIN bizlerle olacak. Kaçırılmaz bir sunum bekleriz.”
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER, il genelinde öğretmen ve öğrencilerimize online hizmet içi eğitimlerimizin sürekli devam edeceğini belirti.
Korona virüs (COVİD-19) salgını kapsamında okullara verilen aranın ardından öğretmenlerde öğrenciler için çeşitli faaliyetler yürütürken, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de hem öğrenciler hem de öğretmenler için online hizmet içi eğitim programı düzenliyor. Uzaktan eğitim süreci yaşanılan günlerde eğitimi ihmal etmeyen değerli öğretmenlerimiz için de eğitim programı düzenlendiğini dile getiren Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER, "Değerli meslektaşlarım, uzaktan eğitim sürecini yaşadığımız bu günlerde eğitimin hiç bir aşamasını ihmal etmeden ve aksatmadan faaliyetlerimizi sürdürmeye gayret ediyoruz. Bu noktada siz değerli meslektaşlarımızın hizmetiçi eğitimini de önemsiyor, uzaktan eğitim sürecinde bizlere pozitif katkı sağlayacak eğitimlere ara vermeden devam ediyoruz" dedi.
“Öğretmenlik ve Yöneticilik Meslek Etiği” konulu etkinlik için link:
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. İnayet AYDIN 1963 yılında Artvin’in Borçka ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Çanakkale’nin Yenice ve Bayramiç ilçelerinde tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümü’nden mezun oldu. 1986-1988 yılları arasında Sümerbank Bankacılık Personel ve Eğitim Müdürlüğü’nde görev yaptı. 1988 yılında A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “3308 Sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu Gereğince Sümerbank Banka Şubelerinde Ticaret Lisesi Öğrencilerine Yaptırılan Beceri Eğitimi” başlıklı tezini vererek yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988 yılında A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1993 yılında “Eğitim Yönetiminde Stres Kaynakları” konulu tezi ile Doktor unvanını kazandı. 1993 yılında aynı bölüme Yardımcı Do- çent olarak atandı. 1996 yılında 8 ay süre ile YÖK/Dünya Bankası Milli Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında kazandığı bursla Amerika Birleşik Devletleri-OHIO “University of Cincinnati”de doktora sonrası araş- tırmacı olarak çalıştı. Aynı dönemde 6 haft alık “Yönetici Yetiştirme Akademisi”nde konuk öğretim üyeliği yaptı. “Eğitim Yöneticilerinin Etik Davranışları Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışmasını yaptı ve 1997 yılında Doçentlik unvanını kazandı. İş Yaşamında Stres, Yönetsel Mesleki ve Örgütsel Etik, Eğitim Yönetimi, Alternatif Okullar, Eğitim ve Öğretimde Etik, Öğretimde Denetim, Türkiye’de Eğitim Yönetimi Alanının Sözlü Tarihi: Öncü Akademisyenler, Türk Eğitim Yönetiminde Öncü Kadınlar isimli 8 kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, “Educational Leadership: Global Contexts and International Comparisons”, Volume 11’de bir kitap bölümü yazarlığı, Türkçe ve yabancı dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Lisans düzeyinde; İnsan Kaynakları Yönetimi, Meslek Etiği; Yüksek Lisans düzeyinde Meslek Etiği, Teftiş Teknikleri, Öğretimde Denetim, Eğitim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, İnsan Kaynakları Yönetimi, Doktora Düzeyinde Yönetimde Etik ve Çağdaş Denetim Yaklaşımları derslerini vermektedir. Uzun yıllardır çalışanların hizmet içi eğitimi konusunda araştırmalar yapan ve dersler veren yazar, son beş yılda 100’den fazla kurumda meslek etiği, kamu etiği, etik eğitimi, hizmet içi eğitim teknikleri, insan kaynakları yönetimi, stres ile başa çıkma, örgütsel ve bireysel etkililik, insan ilişkileri ve iletişim, eğiticilerin eğitimi, çağdaş denetim teknikleri, denetim etiği, yönetim süreçleri, yönetimde verimlilik, akademik etik, bilim ve yayın etiği vb. konularda seminer ve konferanslar vermiştir. 2007-2009 yılları arasında Başbakanlık Etik Kurulu ile Avrupa Komisyonu işbirliği içinde yürütülen “Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesinde”, yerel uzman olarak eğitim materyalinin geliştirilmesi ve etik eğiticilerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmuştur.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 22:31