Okul laboratuarında gerçekleştirilen söyleşiye, öğrenci ve veliler yoğun bir ilgi gösterdi.
Okulun Kültür ve Edebiyat Kulübü Öğretmeni Nuran SEVİM, açılış konuşmasının ardından, "Mimarlık ve Eğitim" konulu konuşmasını yapması için sözü Mehmet ATLI’ ya bıraktı. Böylesi bir etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyetini belirten Mehmet ATLI, mimarlığa dair eski ve yaygın "sağlamlık, kullanışlılık ve güzellik" gibi kavramlara biraz daha sorgulayıcı yaklaşmak gerektiğini vurguladı. Tüm bunlar ve benzeri kavramların, tarih ve coğrafyayla koşullanmış; toplumdan topluma, kişiden kişiye değişebilen içeriklere sahip olduğunun altını çizen sanatçı“Tarihe olan ilgimden dolayı mimarlık mesleğini seçtim. Türkiye'de temel eğitimin 'sayısal 've 'sözel ' biçiminde ayrılmış olması hem düşünsel süreçlerde hem de mimarlık gibi çok çeşitli disiplinlerin arakesitinde anlaşılabilecek mesleklerin eğitiminde sorunlar yaratıyor. Kültür mirasçısı, üreticisi ve aktarıcısı bir varlık olan insanoğlunun mimarlık birikimi sadece teknik bir mesele değil; onu da içerecek biçimde kültür, siyaset ve tarihle ilgili çok daha geniş bir alan tanımlıyor" dedi. Öğrencilerle soru cevap biçiminde gelişen söyleşide sanatçı, gençlerle birlikte "tasarım" kavramını açmaya çalıştı. İstiklal Ortaokulu için düşünülen çok amaçlı salon projesine dair , “Bu üzerinde kafa yorulması gereken projeyi paylaştığım Mimarlık Fakültesi de çok sıcak karşıladı, öğrencileri ve öğretim elemanları ile elinden geleni yapacak” dedi.
Söyleşide söz alan İstiklal Ortaokul Müdürü M. Fatih KARABOĞA, “Aydınlarla buluşma adını verdiğimiz bu etkinliklerimiz hızını kaybetmeden sürüyor. Kısmetse aydınları öğrencilerimizle imkanlarımız çerçevesinde buluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü öğrencilerimizde ciddi bir heyecan ve gözle görülür bir değişim gözlemliyoruz.” dedi.
Etkinliğin sonunda Mehmet Atlı, öğrenci ve velilerle birlikte sevilen bir şarkısını okuyarak hatıra fotoğrafları çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 19:14