MAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri törenle beyaz önlük giydi

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, “Dönem I Öğrencilerine Beyaz Önlük Giyme Töreni”ni gerçekleştirerek yeni akademik yıla başladı.

MAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri törenle beyaz önlük giydi

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, “Dönem I Öğrencilerine Beyaz Önlük Giyme Töreni ”ve MAÜ Tıp Korosunun müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirdiği akademik yıl açılış töreni büyük ilgi gördü.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici ve MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın açılış konuşmaları ile başlayan törene, Tıp Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve öğrenci aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Salim Bilici, üç yıl içerisinde tıp fakültenin kurulumunu tamamladığını belirterek,

“Kısa sürede nitelikli bir eğitim süreci yürütmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl ikinci kez hekim adaylarımıza beyaz önlük giydirmenin heyecanını içindeyiz. Yüksek puanlar alarak önemli bir sınav maratonundan sonra tıp fakültemize  yerleşen 62 öğrencimiz ile tıp fakültesi ailemiz büyümeye devam ediyor. İnsanların canını emanet ettiği kutsal meslek olan hekim adayı öğrencilerimizin üzerine daha büyük bir sorumluluk yüklendi. Öğrencilerimiz daha çok çalışmalı ve akademik bilgilerini mesleki tecrübe ile pekiştirmeliler” şeklinde konuştu.

Anadolu’nun ilk şifahanesi olan Maristan’ın Mardin’de kurulduğunu ve Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi ile tıbbi araştırmaların devam ettiğini vurgulayarak konuşmalarına başlayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Tarihten gelen tıbbi birikime sahip olan Mardin’e Tıp Fakültesi çok yakıştı. Bugün Mardin’de kurulan Tıp Fakültesi, geçmişine yaraşır akademik ivmeyle ilerliyor. Genç bir fakültenin kısa zamanda önemli çalışmalara imza atması bizleri gururlandırıyor. Bizler ahlak zemini üzerinde öğrencilerimizin bilimsel bilgi ve etik değerlerle donanmasını önceliyoruz. Üniversite olarak eğitim anlayışımızın mottosu olan “Ahlak, Bilgi, Üretim” üçlemesinde tüm etik değerleri sıfır kabul ederken “Ahlak” olgusunu bir olarak tanımlıyoruz. Ahlak zemininde yapılan tüm ilmi çalışmaların anlam kazandığına inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Özcoşar, Mardin’in Türkiye’nin en müsterih şehirlerinden biri olduğunu ve öğrencilerin güven içerisinde öğrenimlerini tamamlayacaklarını ifade ederek akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra MAÜ Tıp Fakültesi hekimlerinden oluşan  müzik korosu tarafından dört dilde mini konser düzenlendi. Katılımcıların büyük keyif aldığı dinletinin ardından hekim adayı Dönem I öğrencilerine beyaz önlük giydirildi. Program toplu hatıra fotoğrafı çeki ile son buldu.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER