banner113

Kızıltepe’de Hafızlık Sınıfları Açılacak

Kızıltepe’de Furkan Doğan Kız İmam Hatip Ortaokulunda ve Kızıltepe Özcan Yıldız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde Hafızlık Sınıfları Açılacak

Kızıltepe’de Hafızlık Sınıfları Açılacak

Hem okul hem de öğrencileri için projeler üretmeye devam eden Furkan Doğan Kız İmam Hatip Ortaokulu ve Kızıltepe Özcan Yıldız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, bu kapsamda İmam Hatip Okulları Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesini hayata geçirdi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar;’’ 2021/2022 Eğitim-Öğretim yılında Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Kızıltepe Özcan Yıldız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde  Hafızlık Programı Sınıflarımız açılacaktır. Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu hem okul derslerinin hem de hafızlık eğitiminin bir arada vereceği okulumuz olacak. Amacımız mutlu, başarılı, güzel ahlak sahibi, büyük hedefleri olan hafız ve hafizeler yetiştirmektir’dedi.


 Projenin tüm ayrıntılarını açıklayan Dündar açıklamasında: “2021/2022 Eğitim-Öğretim yılında Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Kızıltepe Özcan Yıldız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde  Hafızlık Programı Sınıflarımız açılacaktır. İlkokul 4'üncü sınıfta okuyan ve önümüzdeki yıl 5. sınıfa geçecek öğrencilerimiz hem okula gidebilecek hem de hafızlık sınıflarında hafızlık temel eğitimi dersleri alabileceklerini belirten Dündar, projenin amacının, örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi, öğrencilerin okullarını aksatmadan ve yıl kaybına uğramadan örgün eğitimleriyle birlikte hafızlık yapabilmelerini hedefleyen bir proje.5.sınıfa geçecek kız öğrencilerden 20 kişilik sınıf oluşturulacaktır. 2 Haziran tarihinde Sınav yapılacak olup  başarılı  öğrencilerin kayıtları okullarımızda  kabul edilecektir. Hafızlık sınıfımızda örgün eğitim ile beraber hafızlık programı uygulanacaktır. Tüm bu eğitimlerle birlikte öğrencilerimiz spor, sinema günleri, piknikler, geziler gibi pek çok sosyal ve kültürel etkinliklere katılacaklardır. Amacımız mutlu, başarılı, güzel ahlak sahibi, büyük hedefleri olan hafız ve hafizeler yetiştirmektir” İfadelerine yer verdi.

Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu
Sınav Başvurusu için :     
05052373655 Okul Müdürü: Züleyha Feyza Batıhan
05052373987

05542918547
05388257047
 Kızıltepe Özcan Yıldız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu

Sınav Başvurusu için
05053542214 Okul Müdürü: Tarık Yılmaz

05056567084

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2021, 22:29

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER