Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın konuya ilişkin verdiği bilgiye göre; “Süryanice” ve “İbranice” dillerine kayıt yapacak kursiyerlerin talepleri doğrultusunda derslerin hafta sonu, hafta içi mesai saatlerinde ve mesai saatleri dışında verileceği belirtildi.
Başlangıç seviyesinde verilecek derslerin 3 ay süreyle devam edeceği bilgisini aktaran Prof. Dr. Yıldırım:
“Süryanice kursun anlatım dili Arapça ve Süryanice; İbranice kursun anlatım dili ise İngilizce ve İbranice olacaktır. Kursa katılan öğrenciler kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı oldukları takdirde, enstitü tarafından verilecek olan sertifikaları almaya hak kazanacaklardır.” açıklamasında bulundu.
Katılımcıların, bu dillerin konuşulduğu coğrafyada benzersiz kültürel eğitim şartlarında dil öğrenme imkânını yakalayacağını belirten Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü, “Sami Dil Ailesi” nin mensubu olan “Süryanice” ve “İbranice” nin “Turabdin” bölgesinin ana kültür öğelerinden biri olduğu hatırlatmasını yaparak Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bu dilleri kendi anavatanlarında akademik çatı altında himaye etme çabası içinde olduğunu söyledi.
Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsünün en önemli araştırma alanının başında gelen dil konusuna, fedakâr bir titizlik ve gayret içinde bulunduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise,“Süryanice” ve “İbranice” Mardin ve Mezopotamya tarihinin ve kültürünün bir parçasıdır. Mart ayında açılacak sertifikalı dil kurslarımız bu dillere dair yaptığımız akademik çalışmalarımızdan daha geniş bir kitlenin istifade etmesinin yolunu açacak ve bu coğrafyanın dillerini öğrenmek isteyenlere büyük bir imkân sunacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kurs başvuruları ve ilgili resmi işlemler Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek olup dersler; haftada dört saat olmak üzere Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası sınıflarında, dil bilimi alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verilecek. Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 22:09