Nobel ödülü Türk'e verildi!

Nobel'in kimya dalındaki ödülü Aziz Sancar'a verildi.

Nobel ödülü Türk'e verildi!
 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne Türk asıllı ABD vatandaşı Aziz Sancar, ABD'li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl layık görüldü.

TWİTTER'DA FOTOĞRAF PAYLAŞILDI

Ödülün ardından Twitter'daki Nobel Ödülleri hesabı şu fotoğrafı paylaştı. Sancar, Lindahl ve Modrich; hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde kazandı.

AZİZ SANCAR KİMDİR?

Aziz Sancar, Mardin'in Savur İlçesinde, okuma yazma bilmeyen ancak eğitime önem veren sekiz çocuklu bir anne-babanın çocuğu olarak doğdu. İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Yurtdışında yaptığı çalışmalarla Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne kabul edilen üç Türk'ten biri oldu.

Nobel Kimya Ödülü geçen yıl yüksek çözünürlüklü görüntülemeye imkân veren mikroskop teknolojisini geliştiren Stefan Hell, Eric Betzig ve William Moerner isimli araştırmacılara verilmişti. Yarın edebiyat ödülünün sahibi açıklanacak.

10 ARALIK'TA TÖREN DÜZENLENECEK

Merakla beklenen Barış Ödülü ise cuma günü belli olacak. Pazartesi günü ise ekonomi ödülü duyurulacak. Nobel Ödülleri, Alfred Nobel'in ölüm tarihi olan 10 Aralık'ta törenle sahiplerine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 21:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER