banner113

Derik'te Muhtarlar Günü Kutlandı

Derik İlçesinde ‘Muhtarlar Günü’ düzenlenen törenle kutlandı. Mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla, Hükumet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Derik'te Muhtarlar Günü Kutlandı
 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa,Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hicabi Aytemür,Muhtarlar Derneği Başkanı Lokman Tekin, Derik İlçe Emniyet Müdürü Alper Tolga Evci, Derik İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Torun,Derik İlçe Müftüsü Abdulhamit Turgut katıldı

Derik Muhtarlar Dernek Başkanı Lokman Tekin, törende yaptığı konuşmada, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu söyledi.

Muhtarların vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştığını belirten Tekin şunları aktardı.

“Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapıtaşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız bulunduğu mahalle ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.” dedi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hicabi Aytemür,Prof.Dr. Aydın Ayaydın Öğretmenevi bahçesinde muhtarlarla bir araya geldi, Muhtarlar Günü’nü kutlayan Aytemür,muhtarların sorunlarını dinledi.

İlçenin en genç ve 18 yaşında kırsal Göktaş Mahalle Muhtarı Barış Yaşar,”18 yaşında muhtar olarak seçildim,bizim sorunlarımız yoldur,bugün muhtarlar günümüzdür.”dedi.

Prof.Dr. Aydın Ayaydın Öğretmenevinde yapılan kutlamanın ardından fotoğraflar çekilerek tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 18:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER