Derik Ak Parti Gençlik Kolları olağan kongresi yapıldı

Derik Ak Parti 6’ıncı Gençlik olağan kongresi Cevizpınar Mahallesindeki Prof.Dr.Aydın Ayaydın Öğretmenevi konferans salonunda, yapıldı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve yapılan konuşmalarından ardından tek listeyle ile gidilen seçimde,Ali Ümran Ekinci Başkanlığa seçildi.

Derik Ak Parti Gençlik Kolları olağan kongresi  yapıldı
 Mardin Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Derik Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan, Ak Parti Genel Merkez MKYK üyesi Mesut Özdemir ve çok sayıda partilinin katıldığı kongre de daha önce Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten Mucizat Ekinci yerine, delegelerin oylarıyla Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na  Ali Ümran Ekinci seçildi.

Mardin Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, kongrede yaptığı konuşmada; dün yaşamını yitiren Ak Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan’ı ve iki hafta önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan’ın abisi Osman Karahan ailelerine baş sağlığı dileyerek sözlerine başladı.Türkçe ve Kürtçe olarak konuşma yapan Kılıç,”Kiymetli hemşehrilerim Allah’ın izniyle, gençlerimizde bu heyecan olduğu müddetçe, gençlerimizde bu aşk olduğu müddetçe bu davaya yeni neferler kazandırma noktasında gayret ettiğimiz müddetçe, Allah’ın izniyle bu bayrak yere düşmeyecek. Başta Derik olmak üzere tüm ülkede yeni başarılar yeni zaferler gelecektir. Ben buna canı gönülden inanıyorum, yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

Genel Merkez MKYK üyesi Mesut Özdemir, ”Derik Gençliğini bizlere göstermiş olduğu bu coşkulu ve heyecanlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum, her zaman  birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan, ”Partimize hizmet etmiş, tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederek, yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

seçilen Ali Ümran Ekinci,”1996 doğumluyum,1 çocuk babasıyım 3 yıldır Ak Parti Gençlik Kollarında aktif olarak çalışmaktayım, şu an Başkanlığa seçildim, hepinize teşekkür ediyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

Konuşmaların ve seçimlerin ardından, hatıra fotoğrafları çekilerek kongre sonlandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 18:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER