HUDA-PAR BASINLA BİR ARAYA GELDİ

SİYASET

Huda-Par'ın basınla bir araya geldiği akşam yemeğinde. Mardin Büyük Şehir Belediye başkan adayı Mahmut Kılınç’ın yanı sıra Kızıltepe ve diğer ilçe teşkilatlarından bazı başkan ve Belediye başkan adayları da hazır bulundu.

Huda-Par Kızıltepe ilçesi Parti ilçe başkanlığı binasında yapılan toplantı sohbet havasında geçti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mahmut Kılınç sohbet sonrasında bir basın açıklamasında bulundu.Basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

Basına ve Kamuoyuna

Son zamanlarda kürdistan’da oluşan olumlu ortamı bozmaya gelişen huzur ortamını yıkmaya çalışan çetelerin masum ve sivil kürt halkına karşı sindirme amaçlı saldırılarına Şırnak/Cizre ve Van/Muradiye ‘de yeni iki utanç halkası daha eklendi.



PKK ve BDP ‘nin gölgesi ve desteği ile bölge halkını çeteci yaklaşım ve saldırılar ile dizayn etmek için başarıyı şiddet’te görenler asla başarıya ulaşamazlar. Her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyetin çok yakında hüsrana uğrayacağını tek tipçi zihniyet dayatmalarının Kürt halkı tarafından kabul görmeyeceğini çetelerin bilmesi gerekir. B ütün dünyada tedavülden kalkmış Marksist, Leninist ideoloji ve Stalinist baskıcı zorba tek tip parti anlayışının Kürdistan’da uygulana bilmesi ve hayat bulmasına imkan yoktur.Köhne leşmiş zihniyetlerin Kürt halkına dayatılması Kürtçülük adına utanç verici bir durumdur Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin Kürt halkına yapılan saldırıları kınama yerine saldırganları cesaretlendirici ve sırtlarını sıvayıcı tavır takınmalarını esefle kınıyoruz BDP nin Müslüman Kürt halkına yapılan saldırıların arkasında durması saldırıları kınamaması BDP yi Kürt halkının gözünde saldırıların ortağı yapmaktadır BDP nin bu süreçten karlı çıkacağını zan etmesini hayretle izliyoruz sorumsuzca yapılan saldırılar ile Kürdistan da sönmüş fitne ateşini yeniden yakılmaya çalışıldığının farkındayız. Saldırganların yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kendilerininde yakacağını bilmelerini istiyoruz bakı dayatmalarının Müslüman kesimleri sindiremeyeceğini aksine saldırgan kesimleri hem vicdanlarda hemde meydanlarda mahkum edeceğinin bilinmesi gerekir kaos, kan dökücülük, halk iradesine pranga vurma aracı olarak gören çevrelerin hüsrana uğrayacağını şiddetin kendilerine geri döneceğini ifade etmek istiyorum.

Otuz (30) yıldır kürt halkının başına sardıkları şiddet sarmalının barış süreci ile bitmesi ümitlerinin yeşerdiği bu günlerde farklı isimlerle Kürt halkına şiddeti dayatmalarını nefretle kınıyoruz. Otuz (30) yıldır savaştıkları devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamaları manidardır.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.