Mardin Belediyesi Kadın Danışma Birimi Törenle Açıldı

MARDİN

Mardin Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Danışma Birimi yapılan törenle hizmete girdi.

Sorunu olan kadınların başvuru adresi olmayı hedefleyen Kadın Danışma Birimi’nin açılış törenine; Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile Eşi Fahriye Ayanoğlu, Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın eşi Fatma Ayvaz, Mardin İl Emniyet Müdürü’nün eşi Hilal Kara, Kamer Başkanı Tülay Elçioğlu, Dostu Kentler Projesi Mardin İl koordinatörü Sosyolog, İpek Budan Sarıyılmaz bir çok bayan katıldı.


Kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Mardin Belediye Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “Artık kadına şiddet haberlerini görmek istemiyoruz.Kadına uygulanan şiddet, baskı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerekir.Bu çağda bu davranışlar tamamen ilkelliktir.Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Kadın Danışma Birimi ile kadınlarımıza yardımcı olmak istiyoruz.Tüm kadınlar bu birime gönül rahatlığıyla başvurabilir.Görevli arkadaşlarımız her türlü yardımı yapacaklardır.Bu birimin başta kadınlar olmak üzere tüm Mardin’e hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.


Açılışa katılan Edip Saidoğlu adlı vatandaşın,” kadınlar çiçektir onlarsız hayat olmaz” sözü katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Yapılan konuşmalardan sonra kurdelası kesilen Kadın Danışma birimi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Birim sorumlusu Hafize Toparlı, Mardin Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Danışma Birimi’nin belediyenin kadınlar ile iletişimini güçlendirmeyi ve belediye hizmetlerine toplumsal cinsiyet eşitliği açısını yerleştirerek Mardin Belediyesini kadınlara yönelik etkin ve aktif hizmet verebilen bir kurum haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toparlı, Kadın Danışma Masası’nın kadınların kolayca ulaşabileceği ve her türlü sosyal problemlerini çekinmeden dile getirecekleri bir birim olarak tasarlandığını söyleyerek; “. Bu şekilde başvuru yapan her kadının problemine göre gerekli kamu birimlerine yönlendirme yapılması, bu yönlendirme yapılırken de Kadın Dostu Kentler Projesi tarafından her il müdürlüğünde kurulmuş olan eşitlik birimi temsilcilerinden destek alınması planlanıyor. Ayrıca gelen bütün başvuruları veriye çevirerek Mardin’deki kadın sorununu görünür hale getiren ve sorunları diğer kurumlara ve belediyedeki diğer birimlerle paylaşanabilir veri merkezi olarakta çalışması amaçlanıyor.”şeklinde konuştu.

Kadın Danışma Birimi’nin, Mardin’deki kadın sorunlarına yönelik çözümler üretmeyi hedeflediğini söyleyen birim sorumlusu Hafize Toparlı; “Kadınlar için düzenlenecek kadın insan hakları ve kentli hakları, aile iletişimi, toplumsal cinsiyet eşitliği konuları ile ilgili eğitim ve seminerler ile kadınlarımızı ve gerektiğinde erkeklerimizi bilinçlendirmek ve kadınlarımızın sosyal hayata katılımları önündeki engelleri bir nebze de olsa kaldırabilmeyi planlanıyoruz. Mardin Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde kurulmuş olan “Aile içi krize yönelik acil müdahale ekibi” ile koordineli çalışarak kadına yönelik şiddet ile ilgili önleyici hizmette vereceğiz. Mardin Belediyesi bu yenilikçi hizmeti ile kadınlar tarafından ulaşılabilir olmayı ve kadınlara resmi kurumlara karşı hakları ve taleplerini dile getirebilmeleri konusunda cesaret vermeyi ve bu şekilde de Mardin Belediyesi ile Mardin kadınları arasında sağlam bir köprü kurmayı hedefliyor.”dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.