Türkiye Yolu Festivali projesine Mardin’de dahil edildi

KÜLTÜR SANAT

4 yıl önce İstanbul’dan başlanarak bu yıl 7 bölge ve 16 şehirde düzenlenecek olan Türkiye Yolu Festivali projesinde Mardin’in de yer alması büyük heyecana neden oldu.

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Yolu Festivali projesine Mardin’in de dâhil edilmiş olması tarih, kültür ve turizm anlamında dünyanın sayılı şehirlerinden olan kentimiz açısından gurur vericidir.” Açıklamasında bulunurken AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, “Türkiye Yolu Festivali Mardin ve ilçelerimizin eşsiz tarihine, kültürüne ışık tutacak önemli bir projedir.” İfadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLİ KILIÇ, TÜRKİYE YOLU FESTİVALİ MARDİN İÇİN GURUR VERİCİDİR

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Yolu Festivali projesine Mardin’in de dâhil edilmiş olması tarih, kültür ve turizm anlamında dünyanın sayılı şehirlerinden olan kentimiz açısından gurur vericidir.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Yolu Festivali adı altında toplamda 20 ilde düzenlenecek iller arasında Mardin’in de yer almasına ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Tarihi konumu itibariyle dünyanın sayılı şehirleri arasında bulunan Mardin birçok kültüre de ev sahipliği yapmaktadır. Yıldan yıla yükselen turizm potansiyeliyle yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan Mardin ülkemizin bu yöndeki sayılı illeri arasında yer alıyor. Tüm bunlara istinaden yapılan birçok yatırım ve hizmetler neticesinde Mardin yaşanılabilen şehirlerarasında üst sıralarda yerini korumaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Türkiye Yolu Festivali programlarına Mardin’inde dahil edilmesi Mardin’in tanıtımı noktasında büyük katkılara neden olacaktır.”

MARDİN’İN TARİH MİRASININ HER ŞEKLİYLE TANITILMASININ ÖNÜNÜ DAHA DA AÇACAKTIR

Milletvekili Kılıç, “Eşsiz kültürümüzün ve açık hava müzesi niteliğinde bulunan Mardin’in tarih mirasının her şekliyle tanıtılmasının önünü daha da açacaktır. Daha öncede girişimlerimiz sonucu Mardin Anıtlar Kurulu ve turizm alanında Mardin’i idame edecek birçok projeyi hayata geçirmeyi başarmıştık. Her şeyin en iyisini, en güzelini hak eden Mardin, ümit ediyorum ki Türkiye Yolu Festivali kapsamında düzenlenecek etkinliklerin en önemli ayağını oluşturacaktır. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a değerli halkımız adına şükranlarımı sunuyorum.”

İL BAŞKANI UNCU, TÜRKİYE YOLU FESTİVALİ MARDİN’İN TARİHİNE IŞIK TUTACAKTIR

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, “Türkiye Yolu Festivali Mardin ve ilçelerimizin eşsiz tarihine, kültürüne ışık tutacak önemli bir projedir.”

Dört yıl önce İstanbul’dan başlanıp bu yıl aralarında Mardin’in de dahil olduğu 7 bölge ve 20 şehirde düzenlenecek olan Türkiye Yolu Festivali’nin 2025 yılı projesi için hazırlıklar tamamlandı.

İl Başkanı Mehmet Uncu yaptığı açıklamada, “Öncelikle böylesine önemli bir projeye Mardin’i dahil eden Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Yolu Festivali projesi, birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Mardin’de ayrı bir heyecana neden oldu. Asırlara meydan okurcasına dimdik ayakta duran Mardin bağrından kopan kültür hazinesiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kalesiyle, abbaralarıyla, tarihi sokak ve evleriyle tam bir şaheser özelliğinde olan Mardin’imize ne yapılsa yetersiz kalır. Bizler ne olursa olsun Mardin’in kalkınması ve daha da canlanması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. İl ve ilçelerimizi kapsayacak şekilde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla şehrimizi daha da ileriye götürme hedefindeyiz. Mardin’in tanıtımı ve turizm potansiyelini daha da ileriye götürmek için tüm mecraları hayata geçirmeyi planlıyoruz. İşte Türkiye Yolu Festivali bunun için büyük birçok önemli bir projedir.”

YEREL VE ULUSAL ALANLARDA MARDİN’İ TANITACAK BU ÖNEMLİ PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ

İl Başkanı Uncu, “Kültürden sanata, tarihimize kadar olan tüm alanlarda Mardin’e değer katacak her olayda yer almaktayız. Kadim kültürümüzü her kesime tanıtmak, ticari yollarımızı daha da genişletmek, tarım ve çiftçiliğimizi daha verimli hale getirmek için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada potansiyelimizi daha da açığa çıkaracak, yerel ve ulusal alanlarda Mardin’i tanıtacak bu önemli projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Bu önemli projeye Mardin’i dahil eden Kültür ve Turizm Bakanımıza tüm Mardinli halkımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.