banner113

Yeşilli Kiraz Festivali Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

Yeşilli ilçesinde geleneksel olarak her yıl kutlanan Kiraz festivalinin 14.sü büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirildi. Festival bir çok kanal’dan canlı olarak yayınlandı.

Yeşilli Kiraz Festivali Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

Yeşilli ve Çorum belediyelerinin işbirliği ile kurulan "Kardeşlik İftarı" ile başlayan festivalde, binlerce vatandaş iftarını aynı anda açtı 200 Kiraz üreticisinin katıldığı en güzel kiraz yarışmasında dereceye giren üreticiler Altın ile ödüllendirilirdi. Festivalde konuşmacılar 24 Haziran seçimlerinde huzurun ve istikrarın devamı için seçmenlerden AK Partiye destek isterken, Ak Partinin kalesi olan Yeşilli ilçesinde halk büyük bir coşku içinde Erdoğan ve Ak parti lehine tezahüratta bulundu.

Kirazı ile tanınan Mardin’in Yeşilli ilçesinde 14.sü düzenlenen “Yeşilli Kiraz Festivali” Cumhuriyet Meydanın da binlerce kişinin festivale katılımı ile gerçekleşti.  Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in ev sahipliğinde yapılan Festival bir çok kanalın ana haberine konu olurken bir çok televizyon kanalı festivali canlı yayınladı.

 

Yeşilli Kiraz Festivali Mardin Valisi ve Büyük şehir belediye başkan vekili Mustafa Yaman, AK Parti Merkez yürütme kurulu üyesi Zeynep Alkış, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri, Ak Parti Mardin Milletvekili adaylarından Şeyhmus Dinçel, İbrahim Kösen ile Ahmet Kaya, Ak partinin çok sayıda il-ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik teşkilatları, davetliler ve binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

 

En güzel Kiraz yarışmasının da düzenlendiği festivalde dereceye giren kiraz sahiplerine ödüllerini Mardin protokolünden aldı. Festivalde birinci gelen Kiraz üreticisi Şeyhmus Erdoğan’a kazandığı tam altın Mardin Valisi ve Büyük şehir belediye başkan vekili Mustafa Yaman tarafından takılırken, ikinci seçilen üretici Mazhar Özdemir’in altın ödülü AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, yarışmada üçüncü seçilen kiraz üreticisi Özcan Bulut’un ödülü ise Ak Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri tarafından takıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim in okunduğu festivalde daha sonra semazenler eşliğinde İlahi konserler ve Hacivat karagöz oyunu, semazen ekibi ve sanatçıların sahne aldığı festivale 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri damga vurdu.

 

“Kandil Kayyumunu da gördük, Ankara Kayyumunu da”

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir HDp’li belediyeler tarafından vatandaşa hizmet verilmediğini ileri sürerek, bölgede hendekler ile vatandaşın mağdur edildiğini söyledi. Mardin’e gerçekleştirilen yatımların ve hizmetin kayyumlar tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “seçimle göreve gelen Kandil kayyumlarını da gördük Ankara’nın atadığı kayyumları da gördük.” İfadelerine yer vererek Kandil kayyumu hangi hizmeti yaptı, hangi merkez yolunu köy yolunu asfaltladı?” diye sordu; Mardin’e Ankara tarafından görevlendirilen Vali ve Büyükşehir belediye Başkanın yaptıklarını görüyoruz.  Asfaltsız köy yolumuz neredeyse kalmadı. Vatandaş bunları biliyor yeşilli bunları biliyor. AK Parti’ye yüzde 80 oy çıkan ilçemizde bu seçim inşallah fire vermeden oy çıkacak” diye konuştu.

 

“Oylarımızı böldürürsek Suriye’nin durumuna düşeceğiz”      

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Partinin birbirinden farkı olmadığını ve ikisinin bir olduğunu söyleyen Ak partili Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ; “ Çelik yürek Recep Tayyip Erdoğan giderse Türkiye’nin istikbal ve istikrarı ağır yara alacak. Allah’ın izni ile 24 Haziran akşamı bu millet onlara çok güzel bir cevap verecek. Bir mesajım var bazı kardeşlerimiz diyor ki benin şuyum buyum olmamış diyor. Bu mesele sen ben meselesi değil bu mesele Türkiye Cumhuriyetini yıkma meselesidir. Oylarımızı böldürürsek Allah korusun Suriye’nin durumuna düşeceğiz” diyerek Yeşilli seçmenlerine seslendi.

 

“AK Parti halkı hendek belasından kurtardı”

Demir konuşmasında Bazı seçmenlerin ben Reise oy vereceğim, AK Partiye vermeyeceğim şeklindeki yaklaşımını da eleştirerek; “başka partilere verdiğin senin o güzel oyun Kandile yarayacak Kandil’e. AK Parti bana ne yapmış deme AK Parti seni Hendek belasından kurtarmış. 15 Temmuz’da ülkenin Suriye’ye dönüşmesine engel olmuş, Ak Parti bu meydanların canlanması için bütün imkanlarını seferber etmiş. Karşımızda Kandil’in Partisi HDP, Bu Kandilin Partisi HDP var ya Mardin Büyükşehir Belediyesini 3 sene idare etti. Ne dedi bize yerinde yönetim istiyorum dedi. Sen Cizre’yi, Mazidağı’nı, Nusaybin’i Kızıltepe’yi yönetmedin mi kardeşim? Mazıdağı’nın, Derik’in kaç köyüne asfalt götürdün.   Size oy veren insanların başını belaya sokmak için geldiniz. Onları terörle tanıştırdınız. Siz Nusaybin Cizre’yi kanlı sokaklar haline getirdiniz. Ak Parti dedi ki bu Kürt benim kardeşim. Biz bölünmedik ve bölünmeyeceğiz. Kandilin Kayyumu ile Ankara’nın kayyumu arasında ki farkı görmeyecek kadar nankör insanlar varsa onlara söyleyecek bir şey yok” diye konuştu.

Yeşilli ilçesinde yapılan alt yapı çalışmalara da değinen Başkan Demir, Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını, her cefanın bir sefası var. Bu cefanın da sefası çalışmalar tamamlanınca ortaya çıkacak. Ayrıca ne pahasına olursa olsun Kentsel dönüşümü ilçemizde yapacağız dedi.

 

“Bu seçim ülkemiz ve coğrafyamız adına çok önemli bir viraj”

 AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış’da festivalde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin bu bölgeye çok önemli hizmetler yaptığına dikkati çekerek; “ Hizmetlerin sürmesi için önemli bir seçime doğru gidiyoruz. 24 Haziran devletin bekası için önemli. Bu seçim hem ülkemiz hem coğrafyamız adına çok önemli bir viraj. Eğer 24 Haziran'ı başarı ile tamamlarsak AK Parti hükümetinin bundan sonra yapacağı icraatlar başarıyla devam edecek. Ülkemizin bekası da, bütün dış güç ve üst akıllara cevap vermiş olacak. 16 yıl önceyi hatırlayarak geleceğimizi ona göre inşa edelim” diyerek Yeşilli halkına seslendi.

Alkıştan sonra bir konuşma yapan Ak Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri, Türkiyenin istikrarı ve güvenliği için Ak parti iktidarının görevde kalmasının önemine dikkat çekerek 24 Haziran seçimlerinde halkın tercihinin huzurdan yana kullanacağını söyledi.

 

“Mardin genelinde yatırımlar  hızla sürecek”

Mardin Valisi Mustafa Yaman ise konuşmasında geçen yıl yapılan Kiraz Festivalinin Midyat’ta yaşanan terör saldırısı nedeniyle buruk geçtiğine dikkat çekerek ; “ O zaman herkesin morali bozuktu, kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Çünkü Midyat'ta terör saldırısı nedeniyle şehitlerimiz vardı. O zaman, 'Merak etmeyin bu terör belasından kurtulacağız.' demiştik. Cumhurbaşkanımız önderliğinde hükümetimizin kararlı tutumuyla idari amirler, güvenlik güçleri ve Mardinliler, bu terör belasını hep birlikte yendik. Şu anda Nusaybin, Artuklu, Savur, Dargeçit bütün Mardin artık bir huzur limanı haline geldi. Artık hepimizin yüzü gülüyor. bu huzur bayramının böyle devam etmesini arzu ediyoruz. 16 Kasım'da verilen yerel yönetim görevini de en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. Hem huzurun hem de yerel hizmetler artarak sürecek” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 16:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER