banner113

Mardin Atletizm Spor Kulübü Süper Lig’de

Süper Lig’de Önemli Bir Başarı Mardin Atletizm Spor Kulübü 66 Puan Topladı

Mardin Atletizm Spor Kulübü Süper Lig’de

                     Mardin Atletizm Spor Kulübü 6 yıl mücadele ettiği Büyük Erkekler Puanlı Atletizm 1 ligin ’den Turcell Süper ligine Üsküdar Belediyesi ile birlikte 2014-2015 sezonunda yükseldi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Türk Atletizm tarihinde ilk defa bir takım Süper Lige yükselme başarısını yakalayan Mardin Atletizm Spor Kulübü Doğunun Atletizm ’de Süper ligdeki tek temsilcisi oldu.

                      Süper Lig iki etaptan oluşmaktadır. İlk etabı 23-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mersin ilinde yapıldı.  Mersin ilinde Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü ve   Enka  Spor Kulübü ve Belediyelerin spor kulüplerin ’den oluşan ligde Türkiye’nin Marka kulübü olan Mardin Atletizm Spor Kulübü 2008 yılından beri Türk atletizmine önemli katkılar sunan yıldızlar yetiştiren ve başarılı sonuçlar alarak İlimizi Uluslararası alanda ve alt yapıda Genç ve çocuklara destek vererek önemli hizmetleri İlimize kazandırarak, başarılı bir şekilde Mardin ilimizi temsil etmektedir. Süper Lig yarışmaları Ulusal kanallarda naklen yayınlandı. Mardin ilimizi yarışmalarda aldığımız güzel sonuçlar ile takımımızı ezdirmediklerini dile getiren Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura Süper Lige renk kattıklarını bu başarımız Mardin’in tanıtımı için önemli bir katkı sunduklarını dile getirdi.      

                Kulüp Başkanı Cura Kulübümüzün Süper Lig’de kalabilmek için Ekim 2015 tarihinden itibaren önemli bir süreçten geçerek transferlerimizi yaptık. İlimizde yetiştirdiğimiz sporcuların Ülkemizin farklı Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinde okumaları bize avantaj sağladı. Bu sporcularımız ve yedek sporcularımız ile birlikte toplam alt yapıdan 5 atletimizi kadroya dâhil ederek ilk etapta 66 puan ile 6 sırada tamamladık.

               Kulüp Başkanı Cura Kulübümüzün Süper Lig’de tek hedefinin Lig’de kalmak olduğunu bu doğrultuda çalışmalar yaptığını dile getiren Cura Mersin İlinde ilk gün yapılan 10 farklı branş yarışmalarında 32 puan topladıklarını ve ikinci gün yarışmalarında ise 34 puan toplayarak toplamda 66 puana ulaşarak hedeflediğimiz puana ulaşmamız bizi sevindirdi. İkinci kademe 3-4 Eylül 2016 tarihinde   İstanbul’da yapılacak son yarışmaya katılmadan önce önemli bir avantaj sağladıklarını fakat daha ligin bitmediğini dile getiren Kulüp Başkanı Cura yönetim ve teknik ekipte bulunan Antrenör ve sporcularımız gerekli hassasiyeti göstererek, Ligde son iki takımın küme düşeceğini dile getiren Cura Süper Lig’de kalmak için elimizden gelen tüm imkânları kullanacaklarını dile getirdi.

               SÜPER LİG PUAN DURUMU

1-ENKA SPOR KULÜBÜ                                  151 PUAN

2-FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ                   141 PUAN

3-GALATASARAY SPOR KULÜBÜ                103 PUAN

4-TSK SPOR GÜCÜ                                           81 PUAN

5-MERSİN MESKİ  SPOR KULÜBÜ              79 PUAN

6-MARDİN ATLETİZM SPOR KULÜBÜ       66 PUAN

7-ÜSKÜDAR BELEDİYESİ                                 48 PUAN

8-KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ         45 PUAN

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 13:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER