banner113

HDP’li Vekil Sancar’dan Teşekkür Ziyareti

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 1 Kasım seçimlerinde desteklerinden dolayı Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyelerini ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

HDP’li  Vekil Sancar’dan Teşekkür Ziyareti

1 Kasım seçimlerinin ardından mazbatalarını alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekilleri kentteki belediyeleri ve STK’ları ziyaret ederek teşekkürlerini belirtti. Ziyaret kapsamında HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Sancar’ı, belediye girişinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcıları, Eş Başkan Danışmanları, Özel Kalem Müdürü ve belediye çalışanları karşıladı. Belediye binasında çalışanlarla tek tek tokalaşarak teşekkürlerini belirten Sancar,  ardından belediye başkanlığı odasına geçerek Genel Sekreter Zirek ve beraberindekilerle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede geliş nedeninin 1 Kasım seçimlerinde belediyelerin kendilerine verdiği destekten dolayı kendilerinin de bu konuda teşekkürlerini belirtmek olduğunu kaydeden Sancar, “Bu seçimlerde çok zor şartlar altında hem mücadeleyi hem de seçim çalışmasını yürütebildiysek bunda tüm halkların yanı sıra belediyelerimizin de çok önemli katkı ve destekleri olmuştur. Bu konuda teşekkürlerimizi belirtmek için sizleri ziyaret etmek istedik. Belediyelerimizin çalışmaları ve bugüne kadar yapmış oldukları hizmetler halkta büyük bir güven yarattığı gibi bizim siyasi çalışmalarımıza da büyük katkı sağlamıştır. Hepinize vekil arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek ise Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay’ın il dışında olmasından kaynaklı kendilerini karşılayamadıklarını ancak vekillere başarı dileklerini ileterek ziyarete ilişkin memnuniyetlerini belirtti. Bölgede tüm yaşananlara rağmen buradaki siyasi iradenin kendini meclise taşımasını olumlu gördüklerini aktaran Zirek; “Fakat yaşanan yetmezlikler ve eksikliklerde elbette, hem yerel yönetimler alanında hem siyasetimiz mecrasında bizler kendi önümüze koyarak bir çalışma içinde olmamız gerekir. Çalışmaları, bölgede yaşanan çatışmalardan bağımsız bir şekilde düşünülmesi mümkün değildir. Bu nedenle belediye ve siyaset aynasını ayrı bir noktaya koymamak gerekir. Birlikte değerlendirmek gerekir.  Aslında çalışmalar bu coğrafyaya barışı getirmek için hem belediyecilik hem de siyaset yönünden yapılan çalışmalardır. Kimi eksiklikler yaşanmışsa bunların yaşanan teknik eksikliklerden kaynaklandığını belirtebiliriz. Bundan sonrada en iyi şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Zirek, bölgede yaşananlardan kaynaklı hizmet götürmeye ilişkin yaşadıkları zorlukları dile getirmesi ile devam eden teşekkür ziyareti son buldu.

ARTUKLU:

Mardin Büyükşehir Belediyesi ziyareti ardından HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 1 Kasım seçimlerinde desteklerinden dolayı Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ı ziyaret ederek teşekkür etti. Belediye başkanlık makamında Sancar ve beraberindekileri karşılayan Eş Başkan Bozan, ziyarete ilişkin memnuniyetlerini belirtti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan HDP’li Sancar, seçimler boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini dile getirerek, DBP’li belediyelerin yaptığı hizmetlerden ötürü kendi çalışmalarına olumlu bir ivme kazandırdığını söyledi.

Daha sonra konuşan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan ise, olağanüstü bir durumda seçime gidildiğini ve halkın iradesini kırmaya dönük bir politika izlendiğini aktararak, “Tüm esir alma ve korkutma politikalarına rağmen halkımız kendi iradesini ortaya koymada geri adım atmadı. Halkımız her dönemde olduğu gibi önümüzdeki süreçlerde de daha güçlü bir şekilde iradesini beyan edeceğinden şüphemiz olmayacaktır. Mardin’de halkların temsiliyetine verdiğimiz önemle birlikte,  Mardin’deki farklılıkları meclise göndermemizden büyük bir memnuniyet duyduk. Bundan sonra da Mardin’de halklar kazanacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından HDP’li Sancar, Mardin halkıyla buluşmak amacıyla ziyaretlerine devam etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 07:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER