banner113

Dündar;“Göç Mağduru 300 Aileye İstihdam“

AK Parti Mardin İl Başkanı Dündar Basın mensupları ile biraraya geldi

Dündar;“Göç Mağduru 300 Aileye İstihdam“

AK Parti Mardin il başkanı Mehmet Ali Dündar Mardin merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile biraraya geldi. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı Mastır eylem planı doğrultusunda yapılacak çalışmalar aktarıldı.

 

AK Parti Mardin il başkanı Mehmet Ali Dündar’ın yanı sıra Ak Parti il başkanlığı Tanıtım Medya başkanı M.Beşir Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıya Mardin il ve ilçelerinde görev yapan Yerel ve Ulusal basın temsilci ve muhabirleri katıldı.

 

AK Parti Mardin il başkanı Mehmet Ali Dündar toplantıda yaptığı konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı ve ön plana çıkan 10 Maddelik Mastır eylem planındaki maddeler hakkında bilgi verdi.

 

“İştişare Toplantıları Sürecek”

Toplantıta katılan Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Dündar, Ak parti il ve ilçe teşkilatları olarak her hafta değişik kesimler ve esnaf ile düzenlenecek toplantılar ve ziyaretler ile bir araya gelip bölge ve vatandaşın öneri ve sıkıntılarını dinleyeceklerini, AK Parti Mardin Teşkilatları’nın kurumsal ve hizmet anlamında halkla daha iç içe olmak ve Başbakan Davutoğlu’nun eylem planlarının daha iyi anlaşılması için ve yapılmak istenenler halka anlatılıp aktarılacağını, bu toplantıların sonuçlarını da merkeze rapor edeceklerini söyledi.

 

AK Parti Mardin İl Başkanlığı olarak kentte bulunan farklı sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin katılımıyla her hafta gerçekleştireceği değerlendirme ve istişare toplantılarının ilki olan “Ortak Değerler İstişare Toplantısı”nı geçen hafta yaptıklarını hatırlatan Dündar, bu hafta içinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 

"Göç Mağduru 300 Aileye İstihdam"

AK Parti il Başkanı Mehmet Ali Dündar, slayt eşliğinde yaptığı eylem planı tanıtımında şunları söyledi;

“Sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu eylem planı doğrultusunda Hükümetimiz tarafından bölgede mağdur olmuş esnaf ve vatandaşlarımıza her türlü yardım ve kolaylığın sağlanacak olması, faizsiz esnaf kredisi, göç eden ailelere yapılacak olan kira yardımı, gıda ve giyecek gibi yardımların vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilme adına güzel adımlar olarak değerlendiriyorum.”

 

İnsanların huzur içinde yaşama haklarını ellerinden alan terörün sona erdirilmesi için yapılan çalışmalar son hızla devam ediyor. Hem eylem planı hem de terörle mücadele konuları şeffaf olarak ve basınla paylaşılarak bu ülkeye kimlerin faydalı ya da kimlerin zarar vermeye kalkıştığını herkes bilecektir. Hükümetimiz yol kapatan, insanların yaşama hakkını ellerinden alan bu zihniyete son vermesinin sonrasında ki aşamada bölgemiz kalkınma hamleleriyle kendisine eskisinden daha iyi bir şekilde gelecektir. Yine bölgedeki terör nedeniyle evini barkını terk edip Mardin’e göç eden aileler için İş-Kur tarafından 300 kişilik istihdam yapılacak. Her aileden 1 kişi olmak üzere 300 aile bu iş istihdamından faydalanacak.”

 

"Bakan Ziyaretleri Devam Edecek"

Başbakan Davutoğlu’nun Mardin ziyaretinin ardından her hafta bir bakanın Mardin’e geldiğini hatırlatan il başkanı Dündar, "Sayın Başbakanımız ve beraberindeki bakan ve milletvekili çıkarması Mardin'de ve çevre illerde önemli bir moral ve motivasyona neden oldu. Sayın Başbakanımızın direktifleriyle bundan sonra her hafta farklı bir bakanımız Mardin'de olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu son iki hafta üç kez Mardin'de oldu. Yine geçtiğimiz hafta sonu Gençlik ve Spor bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Mardinimizi ziyaret etti. Bu hafta sonu ise Kültür Turizm Bakanımız Mahir Ünal Mardin’e geliyor. Tabi bakanlarımız bölgeye gelince sadece düz bir ziyaret için gelmiyorlar, beraberlerindeki müsteşarları, genel müdürleri ve diğer ilgili brokratlarımızda kendilerine eşlik edip, İlimiz ve Bölgemizin yapılması gereken ne varsa yerinde görmek ve ona göre yatırım programlarını uygulamak için başta sivil toplum örgütlerimiz olmak üzere bir çok kesimden vatandaşlarımızla bir araya gelip buradaki yaşamı, ihtiyaçları ve varsa da aksaklıklara birinci elden şahit olup ona göre tedbir alıyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 08:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER