banner113

Nusaybin’de 3 Bin Kardeş Aileye Ulaşma Çağrısı

Bugüne kadar 450 ailenin kardeş aile edindiği Nusaybin’de, hedef 3 bin aile.

 Nusaybin’de 3 Bin Kardeş Aileye Ulaşma Çağrısı

Bu hedefe ulaşmak için Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya ve Kardeş Aile Kampanyası Sözcüsü Selahattin Ay, kampanyaya katılım çağrısında bulundu.

 

Aylarca süren sokağa çıkma yasağının kısmi kaldırıldığı kentte geri dönen aileler, inşa çalışmalarında destek ve dayanışma bekliyor. Kardeş Aile Kampanyası Komisyon Sözcüsü Selahattin Ay ve Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, ilçede devam eden Kardeş Aile Kampanyası'na destek çağrılarında bulundu.

 

Nusaybin’de yaklaşık 13 ay boyunca belirli aralıklarla birçok kez yasağın ilan edildiğini hatırlatan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, yasağın kısmi kaldırılmasının ardından halkın yüzde 50'sinin 6 mahallenin etrafına örülen tel örgüler nedeniyle evine ve işyerine giremediğini vurguladı.

 

Hedef 3 bin Kardeş Aile

 

Evlerinde kalmakta ısrar eden halkın, bodrum katlarında ve çadırlarda zor yaşam şartları altında yaşadıklarını belirten Eşbaşkan Kaya, "Yüzyıllardır burada yaşadım, burası benim ve burada ölmek istiyorum" diyen Nusaybin halkına destek istedi. Eşbaşkan Kaya, Nusaybin halkına yapılacak en kıymetli yardımın Kardeş Aile Kampanyası'nı büyütmek olduğunu söyleyerek, "Herkes harcamalarından biraz kısıp, Nusaybinli bir aileyi kardeş edinebilir. Bizim hedefimiz 3 bin aileye Kardeş Aile olmaktır. Biz bu yıkımların içinden çıkmayı başaracağız. Çünkü biliyoruz ki zor süreçler dayanışmayla atlatılır. Bu nedenle kampanyaya dahil olmak çok kıymetlidir" dedi.

 

'Binlerce aile kardeş aile bekliyor'

 

Kardeş Aile Kampanyası Komisyonu Sözcüsü Selahattin Ay ise, 10 bin ailenin başvurduğu kampanyada, 450 aileye ulaşılabildiğini belirterek, "Özellikle yasaklı olan 6 mahallemizde 6 bini aşkın ailemiz sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Başvuran ailelerimizden 450 aileye, kardeş aile bağladık. Daha binlerce ailemiz kardeş aile bekliyor. Nusaybin halkının unutulmaması lazım. Avrupa ve metropollerdeki halkımızın bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 19:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER