banner113

MTDF”Antep Saldırısının Hedefi İç Savaştır”

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı açıklamada; "Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısının hedefi iç savaş çıkartmaktır.

MTDF”Antep Saldırısının Hedefi İç Savaştır”

Gaziantep ilimizde meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Düğün gibi özel bir törende, insanların en mutlu olduğu günde, düğünü kana bulayıp, cenaze törenine dönüştürenler insan olamaz.

Türkiye'de ne zamanki içerde ve dışarıda barışa kardeşliğe yönelik olumlu bir gelişme yaşandığında emperyalist güçler kendi emrinde olan terör örgütlerini harekete geçirip kanlı eylemler gerçekleştiriyor. Bu saldırının hedefi Ülkemizin hassas konularından olan etnik, dinsel ve mezhepsel farklılıkları düşmanlığa dönüştürerek, iç savaş çıkartmaktır.

 Elazığ, Van, Bitlis saldırılarının akabinde Gaziantep saldırısı peş peşe birlik ve beraberliğimize yapılan saldırılardır. Türkiye’yi kaos ortamına sürükleyip, parçalamak isteyen dış mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu saldırılar bizi Türk, Kürt, Arap vb ırklar olarak ayrıştırmaya çalışıyor. Biz bütün diller ve dinler birlik ve beraberlik, bütünlük içinde eşit haklara sahip kardeşçe yaşamak istiyoruz. Gaziantep’te bütün ırklar kardeşçe yaşamını sürdürmekte. Birlik beraberliğimizi bölmeyi, topluma korku salmayı hedefleyen bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler bilsinler ki, bizi biri birimize daha çok yaklaştırıyor ve kenetliyor. Bu kalleş saldırılar, hain pusular, tüm yurttaşlarımızın beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir.

50 Yurttaşımızın yaşamını yitirdiği, 94 yaralının olduğu Gazi şehrimize geçmiş olsun diyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 12:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER