banner113

Mardin yolunda belediyenin sulama tankerleri tehlike saçıyor

Mardin Kızıltepe D-950 Karayolu' refüjünün tam otomatik sistemle sulaması yerine tankerlerle sulama yapması tepki çekti.

Mardin yolunda belediyenin sulama tankerleri tehlike saçıyor
Sürücüler, tankerlerin kazalara davetiye çıkardığını  iddia ediyor.


Mardin’in en işlek ve önemli noktalarından  biri olan Protokol Yolu olarak bilinen Mardin Kızıltepe D-950 Karayolu, yeni görünüme kavuşmak için Mardin- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kardeş Belediye Projesi kapsamında 16 kilometrelik protokol yolu için refüj ve peyzaj düzenlenmesi yaptı. Refüje 90 bin metrekare çim serildi ve sıra çınar, oya, palmiye, monalyadan oluşan yaklaşık 5 bin fidan dikildi.  Protokol yolu kenarlarına ise 100 bin adet fidan, dikildi. Protokol yolunun iki noktasına 250 tonluk iki adet su deposu yapılarak refüjün tam otomatik sistemle sulanması düşünüldü. Çalışmalar 6 ayda devam etti.
 
Ancak otomatik sulama sistemi  kısa bir süre sonra bozuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü refüjdeki çim ve ağaçları sulama tankerleriyle sulamaya başladı. Ancak ekiplerin, Mardin ve Kızıltepe'yi bir birine bağlayan üzerinde havalimanı ve bir AVM'nin de olduğu  çok işlek olan bir yolda tankerlerle sulama yapması tehlikeyi de beraberinde getirdi. Mardin Kızıltepe D-950 Karayolu, yani protokol yolu olarak tabir edilen yolda sürücülerin karşısına aniden çıkan bu sulama araçları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kazalar adeta kaçınılmaz oluyor. Yolun bir anda tek şeride düştüğünü ifade eden sürücüler, belediyenin buna bir çözüm bulmasını istiyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 18:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER