banner113

Mardin AK Parti İl Başkanlığına Faruk Kılıç Atandı

AK Parti Mardin İl Başkanlığı için Genel merkeze davet edilen adaylar arasından İl Başkanlığı görevine Faruk Kılıç getirildi.

Mardin AK Parti  İl Başkanlığına Faruk Kılıç Atandı

Ak Parti Genel merkezi tarafından istifaları istenen Nihat Eri ve yönetiminin görevi bırakmasıyla boşalan Mardin il başkanlığına atama yapıldı. Parti Genel Merkezine mülakat için davet edilen 4 aday arasından Faruk Kılıç göreve atandı.

AK Parti Genel merkezinde Mardin il başkanlığı için bugün Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıkan 26. Dönem Milletvekili Adayı Süleyman Çelik, AK Parti Kızıltepe İlçe eski Başkanı ve 25. dönem milletvekili aday adayı Faruk Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mehmet Vejdi Kahraman ile AK Parti eski İl Başkanı Bahattin Uncu ile yapılan görüşmelerin ardından yapılan değerlendirmede AK Parti Mardin İl Başkanlığına Kızıltepe Eski İlçe Başkanı Faruk Kılıç'ı görevlendirdi. Görüşmelerde AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile Bölge Koordinatörü Azmi Ekinci'de hazır bulundu.

 

FARUK KILIÇ’IN ÖZ GEÇMİŞ:

02 Mayıs 1974 Mardin İli Kızıltepe ilçesi Doyuran köyü doğumlu olup Lise Eğitimini Kızıltepe Şenyurt lisesinde tamamlamış. Yüksek lisans Mezunu olan Faruk Kılıç Üniversiteyi İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamış Yüksek Lisansını 2013 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde tamamlamış.

Üniversite yıllarında Refah partisi İl Gençlik Kolları Eğitim Başkanlığını yapmış. Aynı Yıllarda Milli Gençlik vakfında çeşitli kademelerde aktif olarak görev almış.

MÜSİAD Mardin şubesinde yönetim kurulu üyesi Kılıç, İş hayatında 2000-2001 yıllarında Aytaç Et ve Süt Ürünleri San.Tic. A.Ş. Makarna fabrikasında Muhasebe direktörlüğü görevini yapmış ve aynı zamanda fabrika yönetiminde de bulunmuş, 1995 yılında kendisinin kurmuş olduğu Kılıçlar Tarım Ürünleri firmasında 2001 yılında yöneticiliğe başlamış, Kimyevi Gübre, Mısır tohumu bayiliği, Türk traktör Zirai Traktör ve ekipmanları alanlarında faaliyet yürüten firmanın Mardin, Şırnak ve Batman bölge bayiliği, ve aynı zamanda Akaryakıt ve LPG istasyonu hizmeti alanlarında aktif olan firmasında yöneticilik yapmaktadır. Firma faaliyetlerine son dönemlerde geniş tarım arazilerinde sulu tarım işletmeciği, Mısır kurutma ve depolama tesisleri işletmeleriyle de aktif olarak devam ettirmektedir. Kılıç, kardeşleriyle birlikte kurdukları Eurogaz Gaz Dağıtım A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını da yapmıştır.

Aktif sosyal hayatını çeşitli dernek ve sosyal yardımlaşma kurumlarında aldığı üst düzey ve kurucu heyet görevleri ile sürdürmüş, 2006-2010 yılları arasında Kızıltepe kaymakamlığı sosyal yardımlaşma vakfında halkın seçtiği mütevelli heyeti üyeliği yapmıştır.

2014 yılında Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yardım derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir.

2015 yılında merkezi İstanbul'da bulunan bir dostluk dayanışma grubu olan Adım Grubu üyesidir.

Mardin İl Millet Vekilleri, İl Valisi, Oda Başkanları ve İş Adamlarından Oluşan Mardin Güç Birliği Çalışma Platformu’na iş adamlarını temsilen katılmış çalışmalarda aktif roller almıştır. (2007-2008)
Adalet Ve Kalkınma Partisi Mardin İl teşkilatı İl yönetiminde yedek üye olarak görev almıştır.

2007-2011 ve 2015 yıllarında yapılan milletvekili Genel seçimlerinde Mardin’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nde milletvekili aday adayı olmuştur.

 

Mardin'in önde gelen aşiretlerinden Şükran Aşiretinden Kılıç ailesine mensup olan Faruk Kılıç Evli olup Arapça, Kürtçe ve az seviyede İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 00:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER