banner113

“Bu coğrafyada ölen milyonlarca insanın ortak paydası Müslüman olmak”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, bu coğrafyada 15 senedir milyonlarca insanın öldüğünü ve hepsinin ortak paydasının “Müslüman olmak” olduğunu söyledi.

“Bu coğrafyada ölen milyonlarca insanın ortak paydası Müslüman olmak”
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cuma namazı sonrası yaptığı esnaf ziyaretinin ardından Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezinde gençlerle bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan "Genç Buluşması"nın ardından Mardin Valiliğini ziyaret eden Bakan Albayrak, şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Albayrak, Mardin'in dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğuna işaret ederek, "İnşallah turist gelecek, ekonomimiz büyüyecek, işsizlik azalacak, istihdam artacak." dedi.

Vali Yaman, Bakan Albayrak’a yaptıkları ziyaretlerden dolayı teşekkür etti.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Albayrak ve beraberindekiler, Mardin Büyükşehir Belediyesi gençlik Merkezi’ne geçti.

Atölyeleri gezen Albayrak, MBB Gençlik Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu.

Bakan Albayrak ve Yaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamlarının ile yapılan iftar programına da katıldı.

“Mardin'in iki ilçesine daha doğalgaz geliyor”

Albayrak, burada yaptığı konuşmada, doğalgaz projelerine değindi. Mardin'in iki ilçesine 2019 yılında doğalgaz getireceklerini aktaran Albayrak, şöyle konuştu:

“İnşallah 2018 yılı bitmeden Mardin’imizin 3 güzel ilçesine Midyat, Mazıdağı ve Savur ilçelerine doğalgazı getiriyoruz. 2019 yılında da inşallah Derik ve Nusaybin'e doğalgazı getiriyoruz. Sadece ısınma için değil, aynı zamanda OSB'ler, sanayi için de gayet önemli, istihdam, ekonomi için önemli bir unsur olduğu için Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde bir rekor kırdık 2017'de. Tarihinde en yüksek 34 ilçeye doğalgaz bağlanmışken ki rekordur bu, geçtiğimiz yıl bakanlığımız döneminde yaklaşık 102 ilçeye doğalgaz ulaştırarak Enerji Bakanlığını yoğun bir mesai ile çalışma arkadaşlarımız da 'Büyük Türkiye Hedefi' diyor ya Cumhurbaşkanımız, büyük, güçlü Türkiye diyorsa hedefler de yukarıda olacak.”

“Doğalgaz, elektrik ve enerji piyasası”

Albayrak, 2018 ve 2019 yılında doğalgaz, elektrik ve enerji piyasasında çok daha etkin yatırımların olacağını belirtti.

Birilerinin hesabının Türkiye'yi de Suriye'ye, Irak'a çevirmek olduğunu anlatan Albayrak, Allah'ın buna izin vermediğini söyledi. Bu coğrafyaya operasyon yapmak isteyenlerin bugüne kadar böl-parçala-yönet tekniğini uyguladığını aktaran Albayrak, “Uyguladığı ölçüde Suriye kaça bölünecek, Irak kaça bölünecek, Suudi Arabistan sırada mı, öbürü diğerinde mi? Bugün başka bir hesaplaşma dönemindeyiz. Amaçlar yine aynı, raftan çıkarıyorlar, senaryoyu sahaya koyup uyguluyorlar. Öyle mi? Yüz yıllık planların bin yıllık intikamların rövanşının alınmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz.” dedi.

“Ölen milyonlarca insanın ortak paydası Müslüman olmak”

Bu coğrafyada 15 senedir milyonlarca insanın öldüğünü belirten Albayrak, hepsinin ortak paydasının Müslüman olmak olduğunu söyledi. Albayrak, “Türkiye'yi hatta bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve çatışmaya mahkûm etmek için işte bütün bu çerçevede bu büyük çatışma için uğraşanların, Türkiye'nin sınırına terör koridoru kurmak isteyenlerin, terör örgütlerine TIR TIR silah gönderenlerin kim olduğuna bakmamız çok ama çok basit ve net bir şekilde resmi okumak için yeterlidir.” diye konuştu.

“Milletin projesi tuttu”

Bölgenin huzurundan rahatsız olanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Albayrak, “Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere, bölgeyi eski günlerine döndürmek isteyenlere, terörü bölgenin gündemine yeniden getirmek isteyenlere Allah'ın izniyle bundan sonra izin yok. Hamdolsun bu proje iflas etti. Bunun da tarihi kırılma süreci 15 Temmuz'dur. 2015'te başladı ama 15 Temmuz'da 81 milyon öyle bir demir yumruğunu masaya vurdu ki bütün hepsi bir safta birleşti bunların. Hayatta yan yana gelmeyecek ne kadar örgüt varsa hepsi el ele tutuştular. O süreç bitti ve milletin projesi tuttu.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 13:40

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER