banner113

Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle Mardin bölgesinde ilk defa düzenlenen ‘Anne Üniversitesi’ ilk mezunların verdi.

Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle Mardin bölgesinde ilk defa düzenlenen ‘Anne Üniversitesi’ mezunu 30 anne diploma sevinci yaşadı. Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ ile Eşi Ayşe ODABAŞ Hanımefendi, akademisyenler ve kursta eğitim alan anneler katıldı.

Artuklu Üniversitesi’nde 6 hafta boyunca öğretim görevlileri tarafından çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hz. Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, anne, çocuk ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim konularında eğitim alan anneler kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Anne üniversitesi bünyesinde, her şeyden önce annelerin var olan bilgilerini güncellemek ve geliştirmeye gayret ettik diyen ODABAŞ: “Annelere üniversite yaşamından örnek sunmak istedik. Annelerin çocukları arasındaki bağları güçlendirmelerine destek olmaya gayret ettik. Anneleri sosyal hayata teşvik etmek ve desteklemeye gayret ettik.”dedi.

Annelerin mezuniyet heyecanına ortak olan Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ, anneler arasındaki en genç anneye diplomasını takdim ederek kendisini tebrik etti. Diğer annelere de diplomaları takdim edilerek, kep atma töreni gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 00:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER