banner113

Suriyeli Anne;“Tek hayalim oğlumun yürümesidir”

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin Kızıltepe ilçesine sığınan Suriyeli Anne, sol tarafı felçli olan çocuğunun yürüyebilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

  Suriyeli Anne;“Tek hayalim oğlumun yürümesidir”

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’deki iç savaştan dolayı eşi Muhammed Abdurrahman (36), oğlu Riva (2), kızları Rua (5) ve Fevvaz Muhammed (6) Kızıltepe’ye yerleşen Nesima Abdurrezak’nın (21)  hayat hikâyesi yürek burkuyor.

  Kızıltepe’ ye sığındıktan sonra hayata tutunmaya çalışan eşi Abdurrahman, bir plastik fabrikasında çalışarak ailesini geçimini sağlamaya çalışıyor.

  Metruk bir evde çocuklarına bakan anne Nesima Abdurrezak 7 aylık çocuğunun hastanede kazaran düşürüldüğünü ve sol tarafının felç olduğunu söyledi.  Çoğunun yürüyebilmesi için 2 ameliyat yapılmasını gerektiğini belirten anne, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

  Kendisi ve eşinin şeker hastası olduğunu söyleyen Nesima, “Suriye’deki iç savaştan dolayı Haseki kentinden, 3 yıl önce Türkiye’ye geldik. 2009 yılında evlendim 2 kız bir erkek oğlum var. Eşim, plastik fabrikasında çalışıyor ayda 800 TL maaş alıyor ev kirasına 250 TL ödüyoruz. Benle eşim ikimizde şeker hastasıyız sürekli şekerimiz düşüyor.” dedi.

 
  Engelli çocuğunun tedavi edilmesi için 2 ameliyatın yapılması gerektiğini belirten anne Nesima, yetkili ve hayırseverlerden yardım bekleyerek, “En küçük çocuğum Riva 7 aylık doğdu. Haseki’deki Vatan Hastanesinde günlerini tamamlaması için küveze koydular. Tedavisi için Hemşire onu alırken elinden düştü ve oğlumun sol tarafı felç oldu. Orada ameliyat ettiler ama oğlum iyileşmedi. Oğlumun sol tarafı felçli olduğu için yürüyemiyor. Oradaki doktorlar yürüyebilmesi için sol ayağına 2 ameliyat gerekli dediler sol gözü de yarı kapalı ona da ameliyat gerekli eli de tutmuyor ama ona kaç ameliyat gerekli bilmiyoruz ilk önce yürüyebilmesi üzerinde durduk. Ona buradaki doktorlar karar verecek burada kimseyi tanımadığımız için nereye gideceğiz, kim bize yardımcı olacak, bilmiyoruz. Yapılacak ameliyatlar nerede yapılacak onu da bilmiyoruz kendimiz için hiçbir şey istemiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden tek isteğim oğlumun ameliyatları ve yürüyebilmesi için bize yardımcı olmalarıdır.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 21:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER