banner113

Kızıltepe'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuylan Kutlandı

Kızıltepe'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Kızıltepe'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuylan Kutlandı

28 Ekim Cumartesi günü Çelenk koyma töreni ile başlayan program, 29 Ekim günü ilçe stadyumun da gerçekleşen programla son buldu.

İlçe stadyumunda gerçekleşen programda konuşan Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Mehmet YÜZER günün anlam ve önemine değindi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Cumhuriyet kurulmadan önce üç yıl boyunca milletimiz çok güç bir kurtuluş savaşı verdi diyen YÜZER:  “Genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla, askeriyle ve siviliyle eskilerin dediği gibi yedi düvele karşı kendi devletimizi kurmak üzere bir savaş verdik. Tam 95 yıl öncede bu savaşın sonunda Cumhuriyeti kurduk.” dedi.

       “Cumhuriyet Bizim İçin Vazgeçilmezdir”

Cumhuriyet devlet başkanlığı dahil olmak üzere devletin ve milletin yönetiminin bütün kademelerinin, milletin bütün evlatlarına açık olması demektir diyen YÜZER; Cumhuriyet bizim için bir nimettir, vazgeçilmezdir diyerek Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı. YÜZER: “Bizim Cumhuriyetimiz henüz çok genç inşallah beş yıl sonra 100. yılını kutlayacağız. Cumhuriyetimizin nice yüzyıllar nice bin yıllar ve hatta ebediyete kadar payidar olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bugün bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda Anafartalar Ortaokulu öğrencileri halk oyunlarını ve Spor Lisesi öğrencilerinin gösterilerini sergiledi. Şiir ve müzik dinletilerinin yer aldığı program, öğrencilerin geçit töreni ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 23:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER