banner113

Kızıltepe’de 2 aile husumet yerine barışı seçti

Kızıltepe ilçesinde yakın zamanda 2 aile arasında yaşanan husumet barışla noktalandı. İki taraf el sıkışarak barışı seçti

Kızıltepe’de 2 aile husumet yerine barışı seçti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki buçuk ay önce Kurtay ile Yaprak aileleri arasında iki kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet barışla noktalandı.

 

Şemsettin Dündar, Mehmet Ali Tutaşı, Şeyhmus Duyan, Cebrail Sime ve Mardin bölgesinin önde gelen birçok kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştırılan iki tarafın mensupları bir düğün salonunda verilen barış yemeğinde bir araya gelen ve çok sayıda bölge ileri gelenlerinin de katılımı ile 2 aile barıştırıldı. Aile büyükleri Saadettin Kurtay ve Mehmet Yaprak tokalaşarak barıştırıldı.

 

Barış yemeğinde dua okunmasının ardından bir konuşma yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Bu gün sulh, barış ortamında bir aradayız. Her iki aileye ve özellikle barışa aracı olan kanaat önderleri ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üzüntülü olayların olmasını istemiyoruz ama olduğu anda da Mardin’de hassaten Kızıltepe de kuran ne diyorsa hatemül enbiya sünnet ne diyorsa bu değerli kanaat önderleri, Seydalarımız, Müftülerimiz bu doğrultuda olayın büyümeden kısa sürede sulhla sonuçlanması için ellerinden gelen gayreti yapıyorlar ve bunun mükafatı da Hazreti Allah’a aittir.” İfadelerinde bulundu.

 

Kızıltepe İlçe müftüsü Mahsum Taşçı ise yaptığı konuşmada, “Kurtay ve yaprak aileleri arasında bu gün tesis edilen barış gününde değerli ilim adamları il Müftüsü, Seydalar, kanaat önderleri hazır bulundu. Hep hayrı hep iyiliği hep güzelliği isteyen insanların yaşadığı bir büyük şahsiyetlerin yaşadığı bir toplumda olduğumuzdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu tür acı hadiseler yaşanmasın diye yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 13:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER