Kızıltepe’ Ye 12 Milyon Liralık Yatırım

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, Kızıltepe ilçesindeki elektrik hatlarının yer altına alınması için 12 milyon liralık yatırım yapacaklarını, bunun için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kızıltepe’ Ye 12 Milyon Liralık Yatırım

KABLOLAR YERALTINA ALINIYOR

Dağıtım hizmeti verdiği illerde elektrik altyapısının iyileştirilmesi için çalışmalarını aralıksız biçimde sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım, Mardin'in en büyük ilçesi olan Kızıltepe’de de ciddi yatırımlar yapıyor. İlçedeki müşterilerine kesintisiz ve kaliteli elektrik verme çabası içerisinde olan enerji şirketi, bu amaçla yeni yerleşim bölgelerinden olan Aşiti mahallesinin elektrik hatlarını yeraltına alıyor.

51 KM.KABLO KULLANILACAK

Eski tip havai hatların kullanılmayacağı ve bütün elektrik hatlarının yeraltından geçeceği mahallede bu iş için yaklaşık 25 kilometre orta gerilim ve yaklaşık 26 kilometre alçak gerilim kablosu kullanılacak. Kabloların yeraltına döşenmesi işinde sona yaklaşıldı.

Mahalleye elektrik enerjisi vermek için de 15 adet trafo kurulacak. Bu trafolardan biri 1.250, 6'sı 1.000, 6'sı 630 ve 2'si ise 1.600 kVA gücünde olacak.

Aşiti mahallesinde ayrıca aydınlatma çalışması da gerçekleştirecek olan Dicle Elektrik Dağıtım, bunun için de 784 adet aydınlatma direği dikecek.

12 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, modern şehir altyapısına uygun olarak gerçekleştirilen bu yatırımın toplam maliyetinin 12 milyon lira olacağını açıkladı.

Kısa sürede tamamlanacak olan bu yatırım ile arızaya bağlı kesintilerin azalarak enerji kalitesinin artacağını belirten İl Müdürü Bulut, "Şirket olarak bölge genelinde olduğu gibi Mardin'de de ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Kızıltepe'nin dışındaki ilçelerde devam eden yatırımlarımız var. İl müdürlüğümüz sorumluluk bölgesinde bulunan ilçe ve mahallelerdeki sorunları kökten çözeceğiz. Sorunu kökten çözebilmemiz için vatandaşlarımızın bize destek olmaları, israf ve karşılıksız elektrik kullanımını terk etmeleri gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 14:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER