banner113

Aydın: “Festival Gelenek Haline Gelecek“

Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Bulgur Festivalini haberleriyle kamuoyuna yansıtarak katkı sunan gazeteciler ile aşçı, sponsorlar ve kurum müdürleri bir araya gelerek kendilerine teşekkür etti.

Aydın: “Festival Gelenek Haline Gelecek“
 Aydın, kardeşlik projesi kapsamında festivallerin bir gelenek haline geleceğini söyledi.

 

Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın’ın girişimleri ve İçişleri bakanlığı koordinatörü Ahmet Külekçi tarafından desteklenen “Kardeşlik ve Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Mardin ve Trabzon arasında kurulan kardeş şehir ve karşılıklı ziyaret ile etkinlikler sürüyor.

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Kardeşlik Ve Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Trabzon Ortahisar Belediyesince Mardin Kızıltepe’de yapılan ‘Hamsi Festivali’nden sonra Kızıltepe Belediyesi tarafından Trabzon’da yapılan ve Türkiye'de büyük yankı bulan 'Bulgur Festivali'nin ardından Dernek başkanı Aydın, Festivale katkı sunan ve emeği geçenlerle bir araya gelerek kendilerine teşekkür etti.

 

SESİMİZİ BÜTÜN TÜRKİYE'YE DUYURDUNUZ

Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın festivalde yaptıkları haberlerle katkı sunan Kızıltepe basını ile bir araya gelen Aydın, Kızıltepe basının çok büyük bir işe imza attığını söyledi. Aydın, " Biliyorsunuz Mardin Trabzonspor Taraftar Derneğimiz 'Bulgur Festivali'nin öncülüğünü yaptı. Ben burada Kızıltepe'deki basınımıza bize verdikleri destekler için teşekkür ederim. Sesimizi bütün Türkiye'ye duyurdunuz. Bu kardeşlik projesinde haberlerinizle hep destekçimiz oldunuz. Kızıltepe basını çok büyük bir işe imza attı." dedi.

 

DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

Festivale Ddestek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Aydın, "Sponsorlarımız sayesinde bu organizasyonu düzenledik, Sponsorlarımıza da çok teşekkür ederim. Sponsorlarımız Bedosan Bulgur'dan Murat Kurtay, Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm ile Midyatlı İş adamı Abidin Şahin’e katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. Ayrıca Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kültür Müdürlüğüne, Trabzon Halk Eğitim Müdürlüğüne, Proje koordinatörümüz Ahmet Külekçi'ye huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.. Hepsi bize sonsuz destek verdi. Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk'e ve ev sahibi olan Kızıltepe kaymakamımız Mehmet Yüzer'e çok teşekkür ederim. Hep yanımızda oldu ve desteklerini esirgemedi. Güneydoğu Kurucular Derneği Başkanı Orhan Kandemir'e teşekkür ederim. Özellikle bu organizasyonun perde arkasındaki kahraman Hikmet Ölçer ustamız ve ekibine teşekkür ederim. Öğretmen Evi Müdürümüz M. Hadi Gökdemir'e de özellikle teşekkür ederim." diye konuştu.

 

FESTİVAL GELENEK HALİNE GELECEK

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah şartlar el verirse önümüzdeki yıllarda da bu proje devem edecek. Bu proje Mardin'de başladı bütün Türkiye'ye örnek oldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından geçen yıl Kızıltepe de hamsi festivali yapılmıştı, Şimdi de 7 ilin buluşması ile Siirt'te yapılacak. Biz oraya da davetliyiz. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bizi de davet etti. Biliyorsunuz bu işin kıvılcımını Rahmetli Kaymakamımız  Muhammed Fatih Safitürk attı. Bu onun projesiydi. Onun vasiyeti ile başlattık bütün illere örnek oldu. Bu projemiz önümüzdeki yıllarda  Yemek ustamız Hikmet Ölçer ve ekibi tarafından bu kez Mardin'in plakası olan 47 sayısı ile '47 çeşit bulgurlu yemek ' hazırlayarak festival yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu bir gelenek haline gelecek. Bunu Trabzon’un diğer ilçelerine ve Karadeniz'in diğer illerine de taşıyacağız."

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 23:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER