Süleyman Demirel Ortaokulu BOCCE'DE Bölge Şampiyonu Oldu

Adıyaman’da yapılan BOCCE yarışmaları bölge finallerinde Mardin ilini 3 kategoride temsil Kızıltepe’nin 3 takımı birden finallere yükseldi.

Süleyman Demirel Ortaokulu BOCCE'DE Bölge Şampiyonu Oldu

Mardin’de İl geneli yapılan okullar arası BOCCE yarışmalarında Küçük Kızlar kategorisinde İl 1.si olan Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulu, Küçük Erkekler kategorisinde İl 1.si olan Kızıltepe Turgut Özal ortaokulu ve Yıldız Erkeklerde İl 1.si olan Kızıltepe Bağrıbütün ortaokulu takımları Adıyaman’da yapılan Bölge finallerinde kategorilerinde rakiplerini yenerek birinci oldular. 3 okul takımı Mayıs ayı içerisinde Mersin’de yapılacak BOCCE Türkiye finallerine gitmeye hak kazandılar.

 

Adıyaman’da yapılan Bölge finallerinde Mardin adına BOCCE yarışmalarında mücadele eden

Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulu Küçük Kızlar kategorisinde 19 İl (19 takım) arasında bölge birincisi olurken, Kızıltepe Turgut Özal ortaokulu, Küçük Erkekler kategorisinde 21 İl (21 takım) arasında bölge birincisi olurken Kızıltepe Bağrıbütün ortaokulu ise Yıldız Erkeklerde 19 İl (19 Takım) arsında bölge birinci oldular

 

Mardin’i başarı ile temsil eden Kızıltepe’nin üç okulu Mayıs ayında Mersin’de yapılacak Türkiye finallerinde şampiyonluk için mücadele edecekler.

 

BOCCE NEDİR. NASIL OYNANIR?

Bocce, bir spor dalı. Bu sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir.

 

1991 yılında bocce ile tanışan Türkiye, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır.

 

BACCE, Kenar uzunluğu 26.50 cm, genişliği 4.50.cm ve etrafında 25 cm’lik setler bulunan bir sahada 100-115 mm çapında plastik toplarla ve 4.cm çapındaki hedef topu pallino ile oynanır. Tek kişilik oyunlarda oyuncular 4 er top 2 veya 3 kişilik takım oyunlarında 2 şer top ile oynanan oyunda önce hedef top pallino sahaya yuvarlatılır, ardından takımlar toplarını yuvarlar, hedef topa en yakın takımın her topuna birer puan, hedef topa yapışıksa 2 puan alır. Toplamda 15 puan alan takım oyunu kazanır.

 

Bocce sporunun nasıl oynandığını merak edenler aşağıdaki video linkini tıklayıp izleyebilirler.

https://www.youtube.com/watch?v=SVTadiFC4oo

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 17:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER