banner113

İstiklal Ortaokulu’nda “Bilim Fuarı” Açıldı.

İstiklal Ortaokulu’nda 10 Mayıs 2016 Salı günü okul öğrencilerinin çalışmalarından oluşan Tübitak 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı.

İstiklal Ortaokulu’nda “Bilim Fuarı” Açıldı.

Bilim Fuarının açılışına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet Ali AZ, ilçe milli eğitim şube müdürü sayın Mehmet AKDAĞ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü sayın Mehmet Hadi GÖKDEMİR’in yanı sıra ilçede bulunan okulların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

            Okul Müdürü Muhammed DAĞ, yaptığı açılış konuşmasında “Bilindiği üzere toplumsal gelişim ve ilerlemenin temel unsurlarından biri okullarımızda yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleridir. Çünkü eğitim, bireyin yetenek ve becerilerini keşfetmek ve onları geliştirerek topluma öncelikli olarak “iyi insan” ve ardından da “bilgili insan” kazandırma hedefindedir.  Bu doğrultuda biz istiklal Ortaokulu olarak öncelikle okulumuzun bulunduğu mahallenin ardından da Kızıltepe’mizin hak ettiği ve olması gerektiği yere gelmesi için gelişime, ilerlemeye ve güzel bir geleceğe inanan güzel yürekli insanların desteği ile yüklendiğimiz misyonun gereğini yapmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.” dedi. Dağ, ayrıca serginin oluşum süreciyle ilgili olarak şunları aktardı: “Tübitak’ın desteği ile okulumuz öğrencilerinin çalışması olan fen, matematik, sosyal bilgiler, Türkçe alanlarında olmak üzere 30 proje yer almaktadır. Projelere rehberlik eden başta bilim fuarı proje yürütücümüz ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Vedat KURKMAZ olmak üzere projelere rehberlik eden öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, her birini ayrı ayrı yürekten kutluyorum. Bu anlamlı günde bilim fuarımızın açılışında yanımızda olarak bize destek olan tüm misafirlerimize tekrar çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Açılış dolayısıyla Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali AZ şunları söyledi: “Okullarımızda eğitim-öğretim faaliyetleri bir bütün olarak yürütülmektedir. Bu eğitim-öğretim sürecinin ürünleri de akademik, kültürel, sanatsal, sportif gibi etkinlikler yoluyla ortaya çıkmaktadır. İstiklal Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu bilim fuarı belli bir akademik çabanın ve çalışmanın ürünüdür. Bu çalışmayı yürüten başta okul müdürümüze, bilim fuarı proje koordinatörü Vedat KURKMAZ olmak üzere bütün öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”dedi.

Bilim Fuarı açılış kurdelesini Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali AZ, Şube Müdürü Mehmet AKDAĞ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi GÖKDEMİR birlikte kesti. Ardından açılışa katılan misafirler tarafından öğrencilerin yaptığı projeler incelendi. Katılımcılar tarafından öğrencilerin yaptığı projelerin büyük beğeni topladığı gözlendi.

Biz de Mardin Time ailesi olarak İstiklal Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.   

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2016, 17:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER