banner113

Anafartalar Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı Görkemli Bir Törenle Açıldı

Kızıltepe ilçesinde Anafartalar Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı yüksek davetli katılımı ile yapıldı.

Anafartalar Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı Görkemli Bir Törenle Açıldı

Anafartalar Ortaokulu Öğrencilerinin çalışmasından oluşan 32 projenin yer aldığı TUBİTAK 4006 Bilim fuarına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim müdürü M.Hadi Gökdemir,Müsiad Başkanı Nurettin Kasap Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Folklor gösterisinin ardından Okulun spor salonunda yapılan ilk törende Bilim Şenliği proje yürütücüsü Fen Bilgisi Öğretmeni Fatma Turan yaptıkları çalışma ile ilgili davetlileri bilgilendirdikten sonra açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Demir şunları söyledi, “ Bu yıl birincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarımızı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.

Değerli konuklar, Bu gün gerçekten özel, tarihi ve ezberimizi bozan bir gün. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler. Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.

Unutmamalıyız ki eğitim sevgidir, mutluluktur, bilimdir, bilim ve sevgi ise paylaşıldıkça çoğalan bir değerdir. Daha çok çalışarak, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum.”

 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az’da yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin yaptığı  bu çalışmalar ileriye dönük yapacakları çalışmaların bir ön adım olması açısından çok önemlidir. Çocuklarımız derslerde okul hayatlarında görmüş oldukları teorik bilgileri burada pratiğe dönüştürmüş oluyorlar. İnşallah önümüzdeki süreçlerde nice bilim adamlarının bu bölgeden çocuklarımızın arasından yetişmesine inşallah katkı sağlayacaktır. Temennimiz ve beklentimiz o şekildedir. Öğrencilerimize olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Nice Aziz Sancar’ların aramızda yetişeceğine olan güven ve inancımız tamdır. Ben burada emeği geçen öğrencilere öğretmenlere ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sevilen Türkçe ve Kürtçe Türküler seslendirdiği Programın sonraki bölümünde Anafartalar Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

 

Protokol üyeleri ve davetliler Okul bahçesinde kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar. Program davetlilere ikram edilen ikramlar ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 19:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER