banner113

Obama'dan PYD'ye destek vermeye devam edeceğiz mesajı

Obama IŞİD'e karşı savaştıklarını belirterek PYD'yi destekleyeceklerini söyledi.

Obama'dan PYD'ye destek vermeye devam edeceğiz mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le mücadele konusunda ABD'ye yöneltilen eleştirilere cevap verdiği açıklamada PYD'ye desteklerinin süreceğini belirtti.

OBAMA: SAHADA ETKİN BİR ORTAĞIMIZ

Gerçekleştirilen 5 binden fazla hava baskının IŞİD'e ait binlerce mevzileri, tank, askeri araç, bomba üretim tesisleri ve eğitim kamplarını yok ettiğini anlatan Obama, Pentagon sitesinde yer verilen alıntılara göre “Üst düzey IŞİD komutanları dahil binlerce savaşçı etkisiz hale getirildi” dediği açıklamaları sırasında “Son bir yılda sahada etkin bir ortağımız olduğunda IŞİD'in geriye itilebileceğini gördük” sözler ile PYD'yi terör örgütü olarak gören Türkiye gibi ülkelere ve PYD yekililerine mesaj verdi.

KOBANİ VE TEL ABYAD VURGUSU

“IŞİD Irak'ta ele geçirdiği yerleşim merkezlerinden dörtte birinden fazlasını kaybetti.IŞİD Suriye'de Kobani'yi kaybetti. Kısa bir süre önce de Suriye'de kayıplara uğradı, kilit bir kent olan Tel Abyad dahil. Bu da IŞİD'i, onun Suriye'deki operasyon merkezi olan Rakka açısından hayati olan bir tedarik yolundan yoksun bıraktı.”

Bu arada, Obama, Irak ve Suriye'ye yabancı savaşçı akımının durdurulması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyleyen Obama. “İdeolojiler, silahlarla yenilmez, daha iyi fikirlerle yenilir” dedi.

ABD'nin IŞID'in militan çekme çabalarıyla mücadelesine hız verdiğini, büyük Müslüman nüfusları olan ülkeleri, gençlerinin radikal gruplara katılmalarını önlemek için onlara ekonomik fırsatları artırmaya cesaretlendirdiklerini de ifade etti.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 15:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER