banner113

Suruç'taki Saldırı Derik'te Kınandı

Derik İlçesi'nde Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 31 kişinin yaşamını yitirdiği,yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırı, düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Suruç'taki  Saldırı Derik'te Kınandı

DBP binası önünde toplanan yüzlerce kişi Kale Mahallesi'ndeki Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasına Derik Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Erdem,DBP-HDP İlçe  yöneticileri ,Belediye meclis üyeleri, İHD, Meya-Der, Kurdi-Der, KESK üyeleri  ve yüzlerce vatandaş katıldı.Yaşamlarını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.HDP İlçe Eş Başkanı Rojin Durmaz “Suruç'daki olayı gerçekleştiren ve onlara destek veren zihniyetleri şiddetle kınadıklarını” belirtikten sonra, basın açıklamasını  DBP ilçe Eş Başkanı Mehmet Şerif Kıran yaptı.

Kıran” Seçimde elde edilen başarıyı sindiremeyen güçler bilindiği gibi ciddi bir pravakasyon peşindeler. Bugün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde IŞİD çeteleri ve onlara destek veren zihniyetler ne yazık ki, gençlerin yaptığı bir basın açıklaması sırasında gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısı ile kirli yüzünü bir kez daha ortaya çıkararak büyük bir katliam gerçekleştirdiler. Kobani'nin inşası için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SGDF) üyesi gençlere yönelik bu bombalı saldırıda şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre 30 insan yaşamını yitirmiş, birçok kişi de yaralanmıştır. Bu Saldırıyı kim yaparsa yapsın, birinci sorumlusu geçici hükümettir. IŞİD'in örgütlenmesine göz yumulmuştur. IŞİD'in geçiş yaptığı yerlerde güvenlik tedbiri geliştirilmemiştir. Hükümet yanlısı medya, YPG'yi IŞİD'ten daha tehlikeli göstererek, IŞİD'e olan sempatisini göstermiştir. IŞİD çok açık sosyal medyayı kullanmaktadır, bir sivil toplum örgütü gibi faaliyet yürütmektedir. Hükümet bunun siyasi sorumluluğundan kaçamaz. Bize 'Terörle aranıza mesafe koyun' diyenler birinci dereceden sorumludurlar. IŞİD' e sesini çıkarmayanlar sorumludur. IŞİD’e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükseltmeye cesaret edemeyenler, HDP’ye bile her gün tehdit savurup IŞİD’in başını okşayan Ankara’daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar. Bu tür saldırılar karşısında barış, demokrasi ve adalet ilkemizden vazgeçmeyeceğiz. Gün, dayanışmayı büyütme günüdür. Güvenlik güçleri Suruç'a gelen gençlerin tamamını kayıt altına almıştır. Kamera ile kimlik tespitleriyle kayıt altına alınmıştır. Orada kimler var Emniyet biliyordur. Kimse kimseyi kandırmasın. Devlet oraya kim gelecek kim gidecek biliyor. Böylesi ortamda canlı bomba konulması Suruç gibi istihbaratın güçlü olduğu 'kuş uçurtulmadığı' dedikleri yerde, devlet içinden destek almadan, koruma desteği almadan birilerinin bu kadar kolay katliam yapması mümkün değildir. AKP, artık IŞİD'e karşı inandırıcı bir tavır ortaya koymalıdır. Yurtiçi ve dışında IŞİD’e karşı olduğunu ortaya koymalıdır. 'PYD'yi terör örgütü' ilan edenlerden IŞİD'e karşı mücadele etmesi beklenemez. AKP, kendini ispatlamakla yükümlüdür. IŞİD'e karşı mıdır, değil midir? Yanında mıdır, değil midir? Bunlar netleşmelidir. Bu anlamda katliamda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz.”dedi.

Daha sonra 5 dakikalık oturma eyleminin ardından toplanan yüzlerce kişi Şehîd Namirin,Katil İşid-İşbirlikçi Akp solganları atarak DBP ilçe binasına kadar yürüyüşlerini sürdürdüler.

mardintime

Emrullah Karakaş

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 23:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER